Με το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι

Με το Χρυσό Μετάλλιο αναγνωρίστηκε η προσφορά του Σωτήρη Κωτσόπουλου στο Μεσολόγγι

Σε μια σεμνή τελετή, γεμάτη συγκίνηση απονεμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 18/9/2021 από το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο ,στον Δρ. Σωτήρη Κωτσόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Ι.Π. Μεσολογγίου.Ο ιδρυτής της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) τιμήθηκεσε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη.
Η πρόταση του Κώστα Λύρου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης,αποτελεί την πλέον εύγλωττη μαρτυρία αναγνώρισης της προσφοράς στην τοπική κοινωνίατουκ.Κωτσόπουλου.
Ο Δήμαρχοςανοίγοντας την εκδήλωσηαναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα τουΣωτήρη Κωτσόπουλου με ιδιαίτερη αναφοράστο πλούσιο έργο του.”Ο καθηγητής Σωτήρης Κωτσόπουλος, ο ιδρυτής και δημιουργός του Κέντρου ΕΨΥΠΕΑ, που τίμησε με την δική του προσφορά την κοινωνία είναι ένας άνθρωποςπου ενώ θα μπορούσε να επαναπαυθεί και να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας της ζωής του, αποφάσισε πως είχε τη δύναμη να δώσει κι άλλα σ αυτό τον κόσμο.
Ο Σωτήριος Κωτσόπουλος σκεπτόμενος πρωτοποριακά κι έχοντας έντονο το αίσθημα της δημιουργικής κοινωνικής παρέμβασης ίδρυσε ένα φορέα που στόχο είχε την ανίχνευση και συνεπώς την έγκαιρη πρόληψη ψυχικών διαταραχών των παιδιών και των εφήβων. Κι έτσι γεννήθηκε από την ψυχή του συμπολίτη μας Σωτήριου Κωτσόπουλου, η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας γνωστή σε όλους μας ως ΕΨΥΠEΑ. Αναγνωρίζοντας στον εμπνευστή και δημιουργό της ΕΨΥΠΕΑ το ανθρωπιστικό του έργο, την μεγάλη προσφορά στην τοπική μας κοινωνία και την διαρκή παρουσία του στην κοινωνικήδραστηριότητα,του απονέμουμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.
«Τίμησα το Μεσολόγγι και εκείνο με τιμά σήμερα» είπε φανερά συγκινημένοςο κ.Κωτσόπουλοςόταν ο κ.Λύροςτου απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Ι.Π Μεσολογγίου.
Η τελετή απονομής καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και εκφράστηκαν συγχαρητήρια από όλους τους παρευρισκομένους και τους ομιλητέςπρος τον καθηγητή για το σπουδαίο έργο του.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*