Connect with us

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του ιστορικού αφιερώματος “Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές” των Κ. Τσιακανίκα και Ν. Χούτα – Κατάμεστη η αίθουσα στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Δημοσιεύτηκε

στις

14798

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 4 Μαρτίου 2023 στο Αγρίνιο, η παρουσίαση του ιστορικού αφιερώματος “Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές” των Κωστή Τσιακανίκα και Νίκου Χούτα.

YouTube player

Το βιβλίο αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του «άγνωστου στρατιώτη» που έφτασε στον βαθμό του Υποστρατήγου κερδίζοντας κάθε «γαλόνι» επ’ ανδραγαθία!
Ολυμπιονίκης, στρατιωτικός, πολιτικός, φιλελεύθερος Βενιζελικός, οραματιστής και αντιστασιακός, Πρόεδρος του Πανελληνίου, Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έφυγε φτωχός από την ζωή φορώντας ένα βραχιόλι από σφαίρες που είχαν τρυπήσει το κορμί του στις δεκάδες μάχες που συμμετείχε, αλλά που δεν κατάφεραν ποτέ να θρυμματίσουν το ακλόνητο πάθος του για ελευθερία και δημοκρατία… Στην εκδήλωση η οποία έλαβε το χαρακτήρα απόδοσης τιμής στη μνήμη του Παντελή Καρασεβδά, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Ρογκάκος ο οποίος έδωσε αρχικά τον λόγο στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου για ένα σύντομο χαιρετισμό και στην συνέχεια στους συγγραφείς του βιβλίου, τον δημοσιογράφο Κ. Τσιακανίκα και τον Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας Ν. Χούτα. Ακολούθως για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο Φώτης Ζησιμόπουλος πρωταθλητής Σπάρταθλον. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο εκδότης του βιβλίου Σάββας Καλεντερίδης.
Την έκδοση τιμούν επίσης με κείμενά τους οι: Ευάγγελος Αποστολάκης (Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας), Πύρρος Δήμας (Ολυμπιονίκης), Κωνσταντίνος Φίλης (Διεθνολόγος) και Πάνος Σόμπολος (Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιο-γράφων). Επίσης, ο Πανεπιστημιακός και συγγραφέας Σπύρος Τζόκας παρουσιάζει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής του Καρασεβδά.
Η έκδοση 318 σελίδων περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό και παράρτημα με ιστορικά ένθετα (κείμενα και μαρτυρίες).
Στην εκδήλωση, προβάλλονταν εμβόλιμα βίντεο αφήγησης αποσπασμάτων του βιβλίου από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως τον Γιάννη Μπέζο, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αγρινιώτη Λεωνίδα Κακούρη που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει την έκδοση.

#ΠΑΝΤΕΛΗΣ_ΚΑΡΑΣΕΒΔΑΣ-ΤΡΕΙΣ ΖΩΕΣ
Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
ISBN: 978-618-5590-38-3

  Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις