Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη στο Χαλκιόπουλο

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη στο Χαλκιόπουλο

Πλήθος πιστοί, εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών του τόπου και ιερείς της ευρύτερης περιοχής του Βάλτου, έδωσαν χθες το απόγευμα το «παρών» στο Χαλκιόπουλο συμμετέχοντας στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Χαλκιόπουλο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας και των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Νέου Χαλκιόπουλου από τα χορευτικά τμήματα του Χαλκιόπουλου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρού και του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απ. Κοιμήσης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ.Πρεβεζιάνος, οι αντιδήμαρχοι: Γ.Παπούλιας, Β.Γάκης, Γ.Σιατής, η πρόεδρος ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α Φ.Λαμπράκη, ο αντιπρόεδρος ΚΕ.Κ.Α.Δ.Α Μ. Φουρλάνης, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΑ Κ. Κοπίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Καρδάρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ.Ανδρίκουλα, Κ.Ριζογιάννης,  Θ.Γαλαζούλας, Α.Μάλλιου, Αθ. Κακαρούνας, ο Χ.Ζάγκας, η Σ.Γούλα,  , οι πολιτευτές Αθ. Τορουνίδης και Ηρώ Ζαβογιάννη.
Σήμερα το πρωί, τελέστηκε Θεία Πανηγυρική Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη και σειρά είχε γλέντι στη θέση «Αγραπιδούλα» πλαισιωμένο με άφθονα εδέσματα και χορούς από το χορευτικό του Χαλκιόπουλου.

agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg12 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg16 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg15 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg20 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg33 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg34 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg32 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg35 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg38 agios-andreas-erimitis-xalkiopoulo.jpg57

φωτορεπορταζ:Μαρία Ζαβιτσάνου

 

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*