Με λένε Κώστα Μητσοτάκη και είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο

Με λένε Κώστα Μητσοτάκη και είμαι ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο

Ηταν ο μόνος από τους 75 κατοίκους του χωριού που δεν συμμετείχε σε αγορά «χρυσού» λαχνού που κέρδισε 740 εκ. ευρώ. Τώρα κάνει την ατυχία του ταινία.

Αυτές τις ημέρες, η Ισπανία ζει στο ρυθμό της λοταρίας El Gordo με αστρονομικό έπαθλο 2,24 δισ. ευρώ. Ο Guardian κάνει αφιέρωμα στον Ελληνα σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Κώστα Μητσοτάκη, που είναι ο «πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο» και έκανε την ατυχία του ντοκιμαντέρ.

Ο Κώστας Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει ταινία ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο χωριό που ζει τα τελευταία χρόνια, στο Σοντέτο της Ισπανίας. Το μικρό αυτό χωριό που έγινε διάσημο ακριβώς τρία χρόνια πριν, στις 22 Δεκεμβρίου του 2011, όλοι οι κάτοικοι κέρδισαν σε ένα μεγάλο τζάκποτ, εκτός από τον ίδιο.

Ο Κωστής Μητσοτάκης ονομάστηκε τότε ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο, επειδή ήταν ο μοναδικός κάτοικος του χωριού που δεν πήρε μερίδιο από τα 740 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν συνολικά οι 75 κάτοικοι του χωριού. Και αυτό γιατί ήταν ο μόνος που δεν συμμετείχε στην αγορά του τυχερού λαχνού.

Βέβαια, σήμερα ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης λέει ότι αυτό ήταν ίσως το καλύτερο πράγμα που του συνέβη ποτέ.
«Ήταν σαν ένα δώρο εξ ουρανού, σαν κάποιος να μου είχε χαρίσει το τέλειο σενάριο», είπε.
Αμέσως μετά την ατυχία του, ο Κώστας Μητσοτάκης ξεκίνησε να δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη ζωή των 75 αγροτικών οικογενειών του Σοντέτο, όταν ένα Χριστουγεννιάτικο λαχείο τους άλλαξε τη ζωή.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας σύνδεσμος νοικοκυρών άρχισε να μαζεύει χρήματα από τους κατοίκους του χωριού, με τα οποία αγόρασε ομαδικό δελτίο με τον τυχερό αριθμό. Το 58268.
Γιατί δεν αγόρασε λαχείο

«Εγώ δεν αγόρασα εισιτήριο εκείνη τη χρονιά, επειδή το σπίτι μου βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό, αλλά κυρίως επειδή δεν έχω εμμονή με τις λαχειοφόρους αγορές, όπως οι περισσότεροι εδώ στην Ισπανία».

Την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι νικητές, ο Μητσοτάκης λέει ότι οι χωρικοί «δεν ήξεραν τι τους συμβαίνει». Δεδομένου ότι η Ισπανία βίωσε οικονομική κρίση, πολλοί κάτοικοι του χωριού αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο, η νίκη δεν τους άλλαξε: «Αν έρθετε εδώ σήμερα χωρίς να ξέρετε τι έχει συμβεί, δεν θα καταλάβετε τίποτα. Δεν θα δείτε φανταχτερά αυτοκίνητα στους δρόμους» τονίζει.

Ο ίδιος λέει ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που η “ταπεινή” γεωργική κοινότητα συνέχισε να εργάζεται στη γη. «Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι τα σπίτια τους έχουν μεγαλώσει και βελτιωθεί και πολλοί νέοι που σκέφτονταν να εγκαταλείψουν την πόλη, τελικά έμειναν».

Η δήμαρχος του Σοντέτο, η Ρόζα Πονς, ισχυρίζεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει, εκτός από το γεγονός ότι οι νέοι του χωριού έχουν πλέον μεγαλύτερες ευκαιρίες».

Μετακόμισε στο Σοντέτο λόγω… έρωτα

Ο Κωστής Μητσοτάκης μετακόμισε στο Σοντέτο πριν από 8 χρόνια, όταν ερωτεύτηκε μια ντόπια γυναίκα. Η πρώην -πλέον φίλη του, ήταν μεταξύ των κατοίκων που κέρδισαν από 100.000 ευρώ, δίνοντας 20 ευρώ.

Ο Μητσοτάκης θυμάται πως τότε οι ντόπιοι ήταν σίγουροι ότι η τύχη θα τους χτυπούσε την πόρτα, αυτή τη χρονιά.

Πλέον, το μεγαλύτερο άγχος των κατοίκων της περιοχής, είναι η ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν.

«Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί χρειάζεται τόσος χρόνος για να γίνει ένα ντοκιμαντέρ», λέει. Σύντομα, οι ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζήσουν την ημέρα του θριάμβου τους. Μάλιστα, έχει σκεφτεί να συμπεριλάβει στην ταινία, τις αντιδράσεις των κατοίκων ενώ βλέπουν το ντοκιμαντέρ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας
Φέτος αγόρασε λαχνό καλού κακού

Ο Αθηναίος σκηνοθέτης έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για τη φύση και την ιστορία. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το νέο του ντοκιμαντέρ. «Πήγαμε στις Κάννες για να δείξουμε την ταινία το 2012 και οι διανομείς έδειξαν τρομερό ενδιαφέρον», λέει.

Οσο για το αν θα άλλαζε αυτή την ταινία με ένα τυχερό δελτίο πίσω στο 2011;

«Νομίζω ότι δεν θα άλλαζα τίποτα, αν και στην αρχή δεν ένιωσα έτσι. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τη ζωή με μόνο γνώμονα τα χρήματα. Αγαπώ αυτό που κάνω, είναι το χόμπι μου, το να δημιουργώ ταινίες μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση».

Ωστόσο, εξομολογήθηκε ότι ήδη αγόρασε λαχνό για τη φετινή κλήρωση του Χριστουγεννιάτικου λαχείου.

 

πηγή:thetoc.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*