Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 95 χρόνια επαναστατικής ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ

«…Ο μοναχικός μπορεί να εξολοθρευτεί
Αλλά το Κόμμα δεν μπορεί κανείς να εξολοθρέψει.
Γιατί είναι η εμπροσθοφυλακή των μαζών
Κι οδηγεί τον αγώνα τους
Με τις μέθοδες των Κλασικών, που δημιουργήθηκαν
Από τη γνώση της πραγματικότητας».
                                                      Μπ. Μπρεχτ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η  ΚΟ  Αμφιλοχίας του ΚΚΕ, στην οποία τίμησε τα 95 χρόνια επαναστατικής ύπαρξης και δράσης του Κόμματος το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου  και ώρα 22:00,  στην αίθουσα του AMVRAKIA RESTAURANT.
Στο  άνοιγμα της εκδήλωσης  χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Ειρήνη Κωνσταντακόπουλου και στην συνέχεια  το λόγο πήρε  ο Κώστας Κόμπος,  στέλεχος της Κουμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:
amfiloxia-1Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Φίλοι και φίλες του ΚΚΕ,
Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή συνεστίαση των κομματικών και κνίτικων οργανώσεων Αμφιλοχίας με αφορμή τα 95 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματός μας.
Μας λένε ορισμένοι: «τόσα χρόνια υπάρχετε, είστε μάλιστα το μεγαλύτερο ηλικιακά Κόμμα στην Ελλάδα, αλλά τι καταφέρατε; Ούτε μία φορά δεν καταφέρατε να κυβερνήσετε.»
Σ’ αυτούς που καλοπροαίρετα μας ρωτάνε τους απαντάμε, ότι κάνουν λάθος, πρώτα απ’ όλα για το ότι το κριτήριο που βάζουν για να κρίνουν την προσφορά του ΚΚΕ είναι το αν έγινε κυβέρνηση ή αν συμμετείχε σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα.
Για εμάς κριτήριο είναι η συνεισφορά στην όποια κατάκτηση των εργαζομένων, η συνεισφορά στις κρίσιμες και κορυφαίες στιγμές για την υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού. Η προσφορά στον αγώνα για την ταξική συνειδητοποίηση και τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, την ανασυγκρότηση και την αναζωογόνησή του. Την δημιουργία δηλαδή όλων εκείνων των προϋποθέσεων ώστε η εργατική τάξη με συμμάχους της τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να φτάσουν στην τελική νίκη, την εργατική – λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό.
Το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνήσει, δεν έχει συμμετάσχει σε κυβερνητική εξουσία και δεν πρόκειται να το κάνει όσο η εργατική τάξη δεν θα έχει την εξουσία.
Γνωρίζουμε ότι η στάση αυτή μας έχει κοστίσει εκλογικά, είμαστε σίγουροι όμως ότι αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη και για το ίδιο το Κόμμα αλλά κυρίως για τον Ελληνικό λαό. Ειδικά σήμερα αυτό που έχει ανάγκη ο λαός μας, αυτό που λείπει είναι μία δυνατή και αποφασισμένη εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση σε όλους τους τομείς, στο κίνημα, στους αγώνες στη βουλή, παντού. Αυτό το ρόλο μπορεί να τον παίξει μόνον τον ΚΚΕ, εάν και ο ίδιος ο λαός του δώσει τη δύναμη παντού, στα σωματεία, στους δήμους, τις περιφέρειες κλπ. Η εργατική τάξε και ο λαός, το ίδιο το λαϊκό κίνημα δεν έχουν ανάγκη από κυβερνήσεις σαν αυτές που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – κυβερνώσας αριστεράς, ούτε σαν αυτές που προετοιμάζονται να παίξουν τον ίδιο ρόλο, εντός των τειχών της ΕΕ, με πάνω – κάτω ίδια στρατηγική υπεράσπισης του καπιταλισμού, των μονοπωλίων. Έτσι θα την πληρώνει πάντα ο λαός.
Κάποιοι άλλοι λένε ότι το ΚΚΕ είναι «ξεπερασμένο», «αναχρονιστικό», «οπισθοδρομικό», «ξύλινο», δεν μπορούν να κρύψουν όμως την αλήθεια.
Ξεπερασμένο και οπισθοδρομικό είναι το έτος 2013 να υπάρχει κόσμος που εργάζεται και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ή κόσμος που στοιβάζεται στις ουρές της ανεργίας, νέοι άνθρωποι που δεν μπορούν να αποκτήσουν σύγχρονη μόρφωση γιατί το πορτοφόλι της οικογένειας τους δεν αντέχει.
Οπισθοδρομικό είναι μαθητές να πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο, ολόκληρες οικογένειες να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και την ίδια στιγμή να υπάρχουν αγροτικά προϊόντα τα που σαπίζουν αφού έχουν ξεζουμίσει τόσο πολύ τους αγρότες που δεν τους συμφέρει ούτε καν να τα μαζέψουν.
Αναχρονισμός και βαρβαρότητα είναι να πεθαίνει κόσμος από τις αναθυμιάσεις από το μαγκάλι που χρησιμοποιεί για να ζεσταθεί ή να χάνονται ζωές από τις βροχοπτώσεις γιατί δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα.
Αντιθέτως δεν υπάρχει τίποτα πιο σύγχρονο και τόσο επίκαιρο από αυτό που προτείνει το ΚΚΕ, να αξιοποιηθούν δηλαδή η επιστήμη, η τεχνολογία, οι δυνατότητες της σύγχρονης παραγωγής, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, το έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό και
επιστημονικό προσωπικό με βασικό γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος όπως συμβαίνει σήμερα.
Γνωρίζουμε ότι άλλη φιλολαϊκή διέξοδος δεν υπάρχει και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στο πώς όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα το συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη και θα αναλάβει τον ιστορικό της ρόλο δηλαδή να κατακτήσει την εξουσία.
Φυσικά και ο αντίπαλος παίρνει τα μέτρα του. Δεν είναι τυχαίο το ότι η ίδια η ΕΕ χρηματοδοτεί με 500.000 ευρώ προγράμματα που έχουν κύριο τους περιεχόμενο τον αντικομουνισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι έβαλε ξανά στο παιχνίδι το καλύτερό παιδί της, τον φασισμό που στη χώρα μας εκφράζεται από τη ΧΑ και στόχο έχει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Στις σημερινές συνθήκες που ο καπιταλισμός γίνεται όλο και πιο επιθετικός απέναντι στο λαό, χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε περισσότερο ο καθένας στο πόστο του, ώστε να γίνει το Κόμμα μας και εμείς οι ίδιοι, ικανοί να ανταποκριθούμε όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες.
Αυτό για εμάς σημαίνει ότι θέλουμε Κόμμα ακόμα καλύτερα ριζωμένο στο λαό και την νεολαία, Κόμμα προετοιμασμένο και έμπειρο να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε οποιασδήποτε μορφής επίθεση και τέλος Κόμμα οικονομικά ισχυρό και αυτοτελές. Αναπόσπαστα όπλα για αυτή την υπόθεση είναι και πρέπει να αξιοποιούνται από όλους, ο Ριζοσπάστης, ο Οδηγητής για την νεολαία και το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης.

Με ένα πλούσιο μενού και συντροφιά με ήχους από Λαϊκό – Ρεμπέτικη και Επαναστατική Μουσική οι παρευρισκόμενοι μέλη και φίλοι του κόμματος διασκέδασαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους αγώνες που έρχονται το επόμενο διάστημα.

 

Μαρία  Ζαβιτσάνου

Continue Reading
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *