Με επιτυχία η Ημερίδα στο Περδικάκι με θέμα την Αγροφιλία

Με επιτυχία η Ημερίδα στο Περδικάκι με θέμα την Αγροφιλία

Ημερίδα με θέμα την «Αγροφιλία – Διατροφική και Αρχιτεκτονική Αναγέννηση» στο Περδικάκι Αμφιλοχίας
Ημερίδα αφιερωμένη στην αγροφιλία με θέμα: «Αγροφιλία-Διατροφική και Αρχιτεκτονική Αναγέννηση» διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου, ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Περδικακίου, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Χραλαμπίδη. Στην κατάμεστη, όμορφη και γεμάτη θαλπωρή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Περδικακίου παραβρεθήκαν πάνω από 200 άτομα μεταξύ αυτών οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Έφη Καρδάρα και Γιώργος Τσόγκας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ευάγγελος Τσούκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φρειδερίκη Λαμπράκη, Κακαρούνας Αθανάσιος, Χρήστος Ζάγκας, ο πρώην δήμαρχος Ινάχου Αθανάσιος Τουρουνίδης (ιδέα του οποίου ήταν και η πρόσκληση του ομιλητή), ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ευστάθιος Τσουκαλάς καθώς επίσης και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.
Ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στην παρελθούσα πολιτική σκηνή καυτηριάζοντας τα αποτελέσματα της, στην ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών που προοιώνιζαν πολιτικοί και που ποτέ δεν ήρθε κάνοντας παράλληλα προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής του Βάλτου. Ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης έθεσε τον ορεινό τουρισμό και τα οφέλη για την οικονομία και την ανάδειξη του τόπου. Χαρακτηρίζοντας τέλος τον αγροτικό τομέα όχι πρωτογενή αλλά τριτογενή, μεγάλη σημασία έδωσε στην εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων, δηλαδή να υπάρχουν προϊόντα με ονομασία προέλευσης, αλλά και στην πραγματοποίηση μιας υγιούς αποκέντρωσης.

Βιογραφικό
Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1951, είναι Έλληνας πολιτικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία. Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία ενώ ήταν μέλος του ΠΑΚ. Μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977. Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ιδρύει τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», με την οποία μετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2000. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και μέλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών. Το 2010 έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στο Διαδίκτυο βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από την ομιλία του το 1996 στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου αναφερόταν στην πιθανότητα έλευσης οικονομικής κρίσης στη χώρα στο τέλος του τότε ιστορικού κύκλου που ο ίδιος τοποθετούσε “το 2004 ή το 2010”.
Σήμερα είναι μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού έλεγχου για την διερεύνηση του απεχθούς χρέους της Ελλάδος. Επίσης δημοσιεύει κείμενα στο πολιτικό ιστολόγιο ΠΟΛΙΣ-ΑΓΟΡΑ και συμμετέχει σε ανοιχτές πολιτικές συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Eίναι το πρόσωπο που επαληθευτήκαν οι προβλέψεις που είχε κάνει στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1996 για την σημερινή οικονομική κρίση.

Δείτε όλη την ημερίδα στα βίντεο που ακολουθούνShare

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*