Με επιτυχία η ημερίδα στην Αμφιλοχία «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»

Με επιτυχία η ημερίδα στην Αμφιλοχία «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/5 η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφιλοχίας και η Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Θέμα της ημερίδας ήταν οι διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, το οποίο παρουσιάσθηκε από αξιωματικούς της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Στην εκδήλωση επισημάνθηκε, πως η προστασία από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου αφορά όλους μας, αφού η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε μια εποχή όπου η διάδοση, το μέγεθος και η προέλευση των πληροφοριών έχουν τεράστιες διαστάσεις, ο κίνδυνος που μπορεί να προκύψει, έχει πολλές φορές απρόβλεπτες μορφές αλλά και ολέθρια αποτελέσματα.
Οι εκπρόσωποι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκαν στην λειτουργία της υπηρεσίας τους, καθώς και στον τρόπο παρέμβασης σε περιπτώσεις που θα απαιτηθεί. Παράλληλα, εξήγησαν, την ορθότερη διαχείριση του διαδικτύου καθώς και την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων μέσα απ αυτό. Η ενημέρωση, συνοδεύτηκε παράλληλα με προβολή στοιχείων προστασίας, καθώς επίσης και από έντυπο υλικό το οποίο μοιράσθηκε στους συμμετέχοντες.

 

hmerida hmerida1 hmerida3 hmerida4 hmerida5 hmerida6

Φωτογραφία – Μαρία Ζαβιτσάνου

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*