Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων και των οικογενειών του Δήμου Αρταίων.

Δημοσιεύτηκε

στις

22

Σε οικονομικές ελαφρύνσεις με στόχο την «ανακούφιση» των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων τους που λειτουργούν στα όρια του Δήμου, προχωρά σε δεύτερη φάση ο Δήμος Αρταίων.
Υπενθυμίζουμε ότι σε πρώτη φάση ο Δήμος Αρταίων προχώρησε στην απαλλαγή των τροφείων σε βρεφονηπιακούς, και παιδικούς σταθμούς, αλλά και διδάκτρων του Δημοτικού Ωδείου.
Τώρα, η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων για όσο διάστημα παραμένουν αυτές κλειστές.
Συγκεκριμένα για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, προβλέπεται για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές :
 Απαλλαγή δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού).
 Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
 Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.
 Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων των καταστημάτων (0,5%).
 Από την 1η Μαρτίου έως και 31 Μαΐου αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.
Οι ρυθμίσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες και είναι καθήκον μας να συνδράμουμε στην ελάφρυνση και στην βιωσιμότητα των Τοπικών μας Επιχειρήσεων, ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων και Μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, Χρήστος Τσιρογιάννης, ενώ συνέχισε:
«Ήταν μια πρόταση της ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Μια πρόταση στήριξης όλων των τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τα αναγκαία μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του Κορωνοϊού. Παραμένουμε δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και προχωράμε σε μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί» τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *