Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Ρέθα

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Ρέθα

Με συνεχή ροή χιλιάδων πιστών από το πρωί και με παρουσία του κλήρου από την ευρύτερη περιοχή τελέστηκε νωρίτερα στις 6 το απόγευμα ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία στην Ιερά Μονή της Παναγίας στα Ρέθα. Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, χιλιάδες ήταν και φέτος οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον εορτασμό της Παναγίας. Πάνω 20 λεωφορεία πλήρη από Άρτα και Αιτ/νία μεταφέρουν πιστούς από το πρωί και μέχρι και το πέρας του Εσπερινού. Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Κατσούλας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας κ. Βασίλειος Φλώρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ζωή Ντρούτση και ο κ. Γιώργος Τσόγκας.

Το μοναστήρι της Παναγίας στα Ρέθα βρίσκεται στα ορεινά σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας με την Ήπειρο. Είναι αφιερωμένο στο Γεννέσιο της Θεοτόκου και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου οπότε και πραγματοποιείται λαμπρή εορτή με την συμμετοχή πληθους πιστών από ολόκληρη την γύρω περιοχή.
Πρόκειται για μια μονή κτισμένη περίπου στα 1400 μ.Χ. στην οποία εδράζονταν και εδράζεται ένα γυναικείο μοναστικό τάγμα. Το μοναστήρι στη διάρκεια της τουρκοκρατίας ήταν άσυλο ατόμων με ψυχικές παθήσεις. Ακόμα και σήμερα διατηρούνται οι κρίκοι για την καθήλωση των ψυχασθενών.
Η εικόνα της Παναγίας της Αρεθιώτισσας (“Η Κυρία του Βάλτου”) θεωρείται θαυματουργή και αποτελεί την πιο δυνατή έλξη για τους πολυάριθμους προσκυνητές και επισκέπτες της Μονής.

 

Share

2 Σχόλια

  1. Pingback: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Ρέθα (φωτο,video) | AgrinioPress

  2. Pingback: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με πλήθος πιστών στην Ι.Μ. Ρέθα Αμφιλοχίας (φωτο-βίντεο) - Agrinio24 News

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*