Μάρτιν Σουλτς: Σπάνια έχω κάνει μια τόσο ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση  – Αλέξης Τσίπρας: Εγγυόμαστε τη σταθερότητα

Μάρτιν Σουλτς: Σπάνια έχω κάνει μια τόσο ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση – Αλέξης Τσίπρας: Εγγυόμαστε τη σταθερότητα

Την ικανοποίησή του που η Ελλάδα δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη για διάλογο» τόνισε.

«Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή πορεία στην οποία βρισκόταν ανέκαθεν» δήλωσε πάντως ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι σπάνια έχει κάνει μια τόσο ειλικρινή συζήτηση όσο και ουσιαστική, και πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία σε πολλά θέματα, αλλά υπήρχαν και άλλα που απαιτούν περαιτέρω συζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η νέα κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες αλλά θα προωθήσει τις θέσεις της μέσω διαβουλεύσεων.
Τσίπρας: “Χρειάζεται χρόνος”

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσουν τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν διαβουλεύσεις για μια συνολική και αμοιβαία επωφελή λύση, κάτι που, όπως επισήμανε, χρειάζεται χρόνο.

«Κοινός μας στόχος η επιστροφή στην ανάπτυξη, η απασχόληση, η κοινωνική συνοχή… Διαπραγματευόμαστε με ασφάλεια, εγγυόμαστε τη σταθερότητα. Η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά και θα κοιτάξει μπροστά με περισσότεροι αλληλεγγύη και εκατέρωθεν εμπιστοσύνη, περισσότερη ισχυρή απο ποτέ άλλοτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

πηγή:ΣΚΑΪ.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*