Μάνη: Τεράστια φάλαινα κολυμπούσε δίπλα σε σκάφος – Απίστευτες εικόνες

Μάνη: Τεράστια φάλαινα κολυμπούσε δίπλα σε σκάφος – Απίστευτες εικόνες

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες του φουσκωτού “Fronto” ανοικτά του Μέζαπου, όταν αντίκρισαν φάλαινα φυσητήρα μόλις λίγα μίλια από τον Γερολιμένα.
Οι νεαροί έκαναν βόλτα με σκάφος όταν εμφανίστηκε μπροστά τους το εντυπωσιακό θηλαστικό, μια φάλαινα περίπου 18-20 μέτρων, με ένα πελώριο σώμα μεγάλου βάρους. Μάλιστα έκανε παιχνίδια μπροστά τους!
Σύμφωνα με ειδικούς, ήταν αρσενική αφού ήταν μόνη και είχε μεγάλο μέγεθος. Παρά τον ενθουσιασμό και την αδρεναλίνη που έφτασε στα ύψη, τράβηξαν με τα κινητά τους το γιγαντιαίο θηλαστικό.
Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών ”κήτη” όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2.250 μ.
Οι φυσητήρες μοιάζουν με φάλαινες, αλλά έχουν δόντια (αντί μπαλένες), κι έτσι θεωρούνται συγγενικό είδος με τα δελφίνια. Προκειμένου να τραφούν με καλαμάρια, οι φυσητήρες καταδύονται σε βάθος 500-1.000 μ. για 25-60 λεπτά οι αρσενικοί και για 20-24 λεπτά οι θηλυκοί, αν και οι βαθύτερες καταγεγραμμένες καταδύσεις πλησιάζουν τα 2.000 μ. και τις 2 ώρες. Οι φυσητήρες ζουν για 70 χρόνια ή και περισσότερο. Τα αρσενικά φθάνουν τα 18m και τους 57 τόνους, ενώ τα θηλυκά τα 12,5m και τους 24 τόνους.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*