Μάγεψε το κοινό ο Βασίλης Λέκκας χθες στην παραλία της Αμφιλοχίας

Μάγεψε το κοινό ο Βασίλης Λέκκας χθες στην παραλία της Αμφιλοχίας

Μια μαγευτική μουσική βραδιά με τον τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα είχε την ευκαιρία να απολαύσει χθες το πλήθος των θεατών που παραβρέθηκε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας. Η συναυλία ήταν μια διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αμφιλοχίας για το τέλος της σχολικής χρονιάς. H εκδήλωση άνοιξε με ομιλίες της Διευθύντριας του Γυμνασίου Αμφιλοχίας κ. Αν. Καραγιάννη, της πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Φίλου Ειρήνης και εν συνεχεία του μαθητή Ιωάννη Σαπλαούρα.
Ο γνωστός τραγουδιστής με την ξεχωριστή σκηνική του παρουσία και την μαγευτική φωνή, ερμήνευσε κομμάτια αξιόλογων ελλήνων συνθετών, όπως Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Στο τέλος της συναυλίας, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φίλου Ειρήνη, δώρισε στον καλλιτέχνη ένα αναμνηστικό χειροποίητο καραβάκι το οποίο από τη μια πλευρά είχε ζωγραφισμένη την Αμφιλοχία και από την άλλη το Γυμνάσιο, τιμώντας τον για την παρουσία του στην πόλη μας.
Ο κ. Β. Λέκκας μετά το τέλος της συναυλίας παραχώρησε συνέντευξη στον «Μαΐστρο», μιλώντας για την παιδεία, την περιρρέουσα κατάσταση σήμερα στο καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο. Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο τεύχος 197 της έντυπης έκδοσης.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Β.Λέκκας γεννήθηκε στις Σέρρες στις 13 Οκτωβρίου 1960. Πρωτοεμφανίστηκε στο μουσικό χώρο τραγουδώντας στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης”. Από τότε συνεργάστηκε με το συνθέτη σε δίσκους, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με την ορχήστρα της ΕΡΤ3 το 1997 ως σολίστ. Ακόμα έχει συμπράξει με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Ηλία Ανδριόπουλο, αλλά και με νεώτερους μουσικούς όπως τους Γιάννη Σπάθα, Χάρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή κλπ.
Έχει εμφανισθεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας, αλλά έχει παρουσιαστεί επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Χάγης, στη Ρωσία, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στην Κύπρο κλπ. Όμως ο αγαπημένος του χώρος το λεγόμενο «σπίτι του Βασίλη» ήταν το Καφέ Παράσταση ένας μικρός ατμοσφαιρικός χώρος στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια όπου στη διάρκεια της δεκαετίας ’90 έκανε τις περισσότερες εμφανίσεις του.

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg6

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ειρήνη Φίλου

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg7

Η Γυμνασιάρχης κ. Αναστασία Καραγιάννη

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg11

Το συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με τον Καλλιτέχνη

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg9

Το συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με τον Καλλιτέχνη

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg8

Ο μαθητής Ιωάννης Σαπλαούρας

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg12

Συνέντευξη παραχώρησε ο Βασίλης Λέκκας στο “Μ”

sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg10 sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg5 sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg4 sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg3 sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg2 sinavlia-lekkas-amfiloxia.jpg1 sinavlia-lekkas-amfiloxia

φωτογραφία:Μαρία Ζαβιτσάνου

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*