ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λευκάδα: Οι επαγγελματίες έφεραν “νωρίς” το χειμώνα
Λευκάδα Οκτ. 2015: «Καλώς ήρθες, τουρίστα!»
Γράφει η R. T.
Φέτος δεν προλάβαμε να μπούμε καλά καλά στον Οκτώβρη και ήδη έκλεισαν κάποια μαγαζιά εστίασης στον Άγιο Νικήτα, δημοφιλέστατο παραθαλάσσιο θέρετρο του νησιού!
Ακόμη δεν είχαμε αποχαιρετήσει το Σεπτέμβρη και είχαν κλείσει οι επιχειρήσεις Καφέ Beach Bar – παροχή ξαπλωστρών στις αμμουδιές, όπως στις διακεκριμένες με τη Γαλάζια Σημαία 2015 παραλίες Πευκούλια και Γύρα, στα Καβαλικευτά κ.α. Αυτό συμβαίνει και με άλλα μαγαζιά (εστιατόρια, καφετερίες) της πόλης.
Η πιο «ενδιαφέρουσα» εικόνα, μπαίνοντας στην πόλη της Λευκάδας, δημιουργήθηκε πρόσφατα από επιχείρηση κοντά στην «Ξύλινη Γέφυρα», ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά και πιο συχνά φωτογραφημένα σημεία της πόλης της Λευκάδας, η οποία κλείνοντας για ανακαίνιση καλλώπισε όλο το τετράγωνο της εισόδου στον κεντρικό πεζόδρομο (Αγορά) με έναν τσίγκινο φράχτη. Οι παραπάνω φωτογραφίες μας στάλθηκαν πρόσφατα από ξένους – επισκέπτες της Λευκάδας.
Επισημαίνουμε, ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου διαρκούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Αναλυτικά (ημερομ. τελευταίας αναχώρησης): Amsterdam 31/10, Bern 12/10, Dusseldorf 17/10, London (Gatwick) 25/10, Manchester 25/10, Munich 17/10, Stuttgart 17/10, Vienna 13/10. Συνάμα οι ταξιδιώτες στις συγκεκριμένες πτήσεις ξοδεύουν για τη διαμονή τους τουλάχιστον 2.000,- ευρώ το άτομο.
Οι περισσότεροι τρώνε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα σε εστιατόρια, καταναλώνουν αλκοολούχα και μη ποτά στα μπαρ, αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ καθώς επίσης και διάφορα είδη δώρων. Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της χαμηλής σαιζόν, ταξιδεύουν αυξημένα οι συνταξιούχοι, για τους οποίους η υπηρεσία ξαπλωστρών – σέρβις στις αμμουδιές, είναι απαραίτητη!
Από την άλλη εμείς οι επαγγελματίες του τουρισμού τους κλείνουμε, ως καλωσόρισμα, κυριολεκτικά «κατάμουτρα» την πόρτα!
Τέλος, ένα άμεσο μήνυμα με αποδέκτη τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας, που ισχυρίζεται ότι θέλει να οργανώσει σωστά για το καλό του τόπου τον τουριστικό κλάδο, να επιμηκύνει τη τουριστική σεζόν και να αναδείξει τη Λευκάδα ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται πρωτίστως να οργανώσει καταρχάς τα μέλη του φορέα που εκπροσωπεί, ώστε να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές ολόκληρη τη σεζόν (αρχές Μαΐου – τέλη Οκτωβρίου), και όχι να δουλεύουν με την τακτική του «ότι προλάβω να οικονομήσω από τον τουρίστα τον Ιούλιο, Αύγουστο!».
Υ.Γ. Η έντονη άσχημη μυρωδιά της πόλης σε καθημερινή βάση, που προέρχεται από τα σιγοκαίοντα ακόμη σκουπίδια της χωματερής μετά την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, δεν μπορεί δυστυχώς να ληφθεί με το φακό.
πηγή:Λευκαδίτικα Νέα Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις