Κ.Ο. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ του ΚΚΕ για την παρακράτηση των αγροτικών ενισχύσεων

Κ.Ο. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ του ΚΚΕ για την παρακράτηση των αγροτικών ενισχύσεων

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρο πάνω από 250.000 μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον ΟΓΑ, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν καθώς η ΚΑΠ της ΕΕ και οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μειώσει σημαντικά το εισόδημα τους.

Με τη συγκρότηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) προωθούν την είσπραξη των οφειλών μέσω των αγροτικών ενισχύσεων. Με αυτό τον τρόπο οι όποιες αγροτικές ενισχύσεις των αγροτών θα συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες. Για αυτό το λόγο εκβιαστικά ζητούν από τους αγρότες να υπογράψουν εξουσιοδότηση όταν πάνε να κάνουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ώστε να μπορούν να “μπαίνουν” στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να παίρνουν τα χρήματα των ενισχύσεων. Επειδή είναι παράνομη κάθε παρακράτηση των επιδοτήσεων χρειάζονται την έγγραφη εξουσιοδότηση των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων αλλιώς δεν μπορούν να τις παρακρατούν.

Χρειάζεται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι αγροτικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες να διεκδικήσουν ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη και σφράγισμα όλων των βιβλιάριων του ΟΓΑ χωρίς καμία εξαίρεση. Οι αγρότες να μην υπογράψουν τις εξουσιοδοτήσεις δίνοντας το “πράσινο φως” στον καθένα να μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό και να τον διαχειρίζεται.

Και αυτή η εξέλιξη ας αποτελέσει ακόμη ένα λόγο για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγωνιστές των μπλόκων, να στείλουν με την ψήφο τους ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτών των πολιτικών και πρακτικών, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Περιφέρειες και Δήμους».

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*