ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας ΚΚΕ – ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Εκδήλωση για τη Μάχη της Αμφιλοχίας

ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας ΚΚΕ – ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ: Εκδήλωση για τη Μάχη της Αμφιλοχίας

Εκδήλωση για τη Μάχη της Αμφιλοχίας που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ από τα Παραρτήματα Αιτωλοακαρνανίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τις Οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου, εκ μέρους της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, από το Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση, εκ μέρους της ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ, απο την Μαγδαλινή Γκούμα, μέλος του γραφείου ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ και εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, απο το Ζαχαρία Οικονομάκη. Ακολούθησε ομιλία από τον Σταύρο Καράμπαλη, στέλεχος του ΚΚΕ και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή της ταινίας «Ο αντιφασιστικός αγώνας στη Μέση Ανατολή» του Λεωνίδα Βαρβαρου, στο χώρο της πινακοθήκης ΜΑΡΓΑΡΗ.
Ο Σταύρος Καράμπαλης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
Η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται με αφορμή τα 75 χρονια από την ιστορική μάχη της Αμφιλοχίας. Μια μαχη που έδωσε ο λαός της περιοχής μας με μπροστάρη το ΕΑΜ , το ένοπλο τμήμα του τον ΕΛΑΣ με κυριο αιμοδοτη του το ΚΚΕ. Τα ιδανικά που πρέσβευε το ΕΑΜ για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσυνη, λαϊκη χειραφέτηση και κυριαρχία και φυσικά η Λαοκρατία, ήταν αυτά που ενωσανε τον λαο μας, απεναντι στους γερμανους ναζι τους ιταλους φασιστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Μια τέτοια μάχη ήταν και αυτή που δοθηκε το διημερο 12-13 Ιουλιου στην πολη της Αμφιλοχίας
Η μάχη της Αμφιλοχίας είναι μια από τις εκατοντάδες που έδωσε ο ΕΛΑΣ υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ την περίοδο της τριπλής κατοχής για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Το Κόμμα μας εδώ και 100 χρονιά εχει κρατήσει ακέραια στάση υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης της χώρας μας , παρα την τεράστια προσπάθεια που γίνεται για την παραχάραξη της ιστορίας, και συγκεκριμένα για την περιοχή μας, το Κόμμα μας έχει αποδείξει μέσα από τους αγώνες του και το αίμα του οτι δεν υπολόγισε καμια θυσία σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Το απέδειξε και στη μάχη της Αμφιλοχίας συγκεκριμένα, το αποδεικνύει και καθημερινά στο σήμερα με τις μάχες που δίνουν τα μέλη και οι φίλοι του για την υπεράσπιση των λαικων συμφερόντων , την αποκάλυψη και προειδοποίηση του λαού για τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις.
Συνροφοι και συντρόφισσες
Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα, που μας δείχνει ότι η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην υλοποίηση της ίδιας πολίτικης.
Μας το αποδεικνύει γιατί είναι εδώ οι δεσμεύσεις που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και όπως οι ιδιοι λένε το κράτος έχει συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι:
Είναι• εδώ τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060
Είναι• εδώ η αυξημένη εποπτεία της ΕΕ
Είναι• εδωοι νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Αυτά είναι που ειπωθηκαν την ακριβως επομενη μερα των εκλογων στο Eurogroup . Αυτά είναι που δεσμευτηκε η κυβερνηση που θα μας φερει την αναπτυξη.
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα πατήσει ακριβώς πάνω σ’ αυτήν τη βρώμικη δουλειά της πλύστρας του ιμπεριαλισμού, που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απογειώσει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, τη συνεργασία με κράτη όπως το Ισραήλ που καταπιέζει και δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης.
Αυτούς τους λύκους τα αστικά κόμματα τους παρουσιάζουν στο λαό και στη νεολαία μας δήθεν ως προστάτες ,στο όνομα, όπως ισχυρίζεται η νέα κυβέρνηση, της ενεργής και αξιόπιστης συμμετοχής μας στις πιο ισχυρές συμμαχίες.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ
Καμία, ανοχή στους σχεδιασμούς που οδήγησαν και οδηγούν τους λαούς στον πόλεμο και στο
μακελειό!
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
75 χρόνια μετά, σε μια εποχή που διευρύνονται οι δυνατότητες να απολαμβάνουμε τη ζωή που μας αξίζει, να απολαμβάνουμε τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στο σήμερα.
Το σύστημα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας καλούν να ζήσουμε με τα λίγα, για να έχουν τα πολλά και όλο περισσότερα οι λίγοι.
Αυτό το παρουσιάζουν σαν το σύγχρονο, το ρεαλιστικό. Μας καλούν να συμβιβαστούμε με αυτό, θέλουν να μη σκεφτόμαστε άλλους δρόμους, γιατί δεν υπάρχουν πια – έτσι τουλάχιστον λένε.
Η Ιστορία, όμως, διδάσκει ότι πάντα η πρόοδος, ό,τι πιο σύγχρονο για τη ζωή του λαού, ερχόταν από την ταξική πάλη, με στόχο την ανατροπή του. Ο,τι κατέκτησε ο λαός μας το κατέκτησε με σκληρούς
αγώνες και με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή.
Μοναδική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ.
«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!». Λέει η ΚΝΕ που δανείζεται στίχο του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, για το 45 ο Φεστιβάλ
Για τους αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, η μεγαλύτερη τιμή είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο που βάδισαν και οι ίδιοι. Ο λαός μας απέδειξε οτι μπορεί ,αν απαγκιστρωθεί απο τη λογική του συμβιβασμού της μοιρολατρίας να μεγαλουργήσει.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*