Κορονοϊός: Σε συναγερμό η Πάτρα – Σε σοβαρή κατάσταση ο ασθενής

Κορονοϊός: Σε συναγερμό η Πάτρα – Σε σοβαρή κατάσταση ο ασθενής

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε 67χρονο ταξιδιώτη από την Ηλεία. Καλούνται για έλεγχο συνταξιδιώτες του.
Σε εκτεταμένο έλεγχο των επαφών του 9ου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην Πάτρα προχωρά ο ΕΟΔΥ, καθώς διαπιστώνεται ότι ο 67χρονος άνδρας φαίνεται να προσβλήθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια εκδρομής σε Ισραήλ και Αίγυπτο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για το πλέον σοβαρό από τα 9 κρούσματα που έχουν αναφερθεί στη χώρα. Η κατάστασή του είναι σταθερή. Το γεγονός πάντως έχει σημάνει συναγερμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου βρίσκεται.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.
Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας. Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κοροναϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί από τον κοροναϊό.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες συναγερμός έχει σημάνει και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου αναμένεται να ληφθούν σχετικά μέτρα προστασίας. Επίσης περισσότερα από τα μισά από τα 53 άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή φαίνεται αν εμφάνισαν συμπτώματα.
Η δε κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι στην πρωτεύουσα της Αχαΐας μετέβη και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε η επιβεβαίωση δύο νέων κρουσμάτων ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στην χώρα στα 9.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*