Κορονοϊός: Ξεκινάει την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Οι περιοχές που θα ισχύσει

Κορονοϊός: Ξεκινάει την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών – Οι περιοχές που θα ισχύσει

Η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία πολλών περιοχών όλης της επικράτειας, οδηγεί στην επιλογή της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών
Σε εφαρμογή τίθεται από την Τετάρτη (10/11) η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, λόγω του μεγάλου βάρους που έχει δεχτεί το ΕΣΥ από την τρομακτική έξαρση που βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού.
Την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.
Το μέτρο θα ισχύσει αρχικά, στην βόρεια Ελλάδα, έπειτα στη Θεσσαλία και σε περιοχές όπου η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι επιβαρυμένη. Η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών κρίνεται αναγκαία, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.
Όπως είπε και ο πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει την εφημερία με 3 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 εισαγωγές, ενώ το προσωπικό ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*