Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» για τους 89 νεκρούς σε 15 μέρες και τα 2.500 κρούσματα στην Αττική

Δημοσιεύτηκε

στις

34

Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να μην είναι δραματική, ωστόσο, δεν παύει να ανησυχεί τους ειδικούς που βλέπουν τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται, καθώς και οι θάνατοι, αλλά και οι διασωληνωμένοι.
Πιο συγκεκριμένα, απογοήτευση και ανησυχία προκαλούν οι 89 νεκροί που έχουν καταγραφεί στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου, ενώ ακόμα μεγαλύτερος είναι ο φόβος για τις ΜΕΘ και το ενδεχόμενο να γεμίσουν τα κρεβάτια, καθώς αναμένεται και η επέλαση της εποχικής γρίπης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι τον Σεπτέμβριο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 125 συνάνθρωποί μας από τον φονικό ιό κι όλα δείχνουν ότι ο Οκτώβρης θα είναι ακόμα χειρότερος…
Χθες πραγματοποιήθηκαν 469 τεστ στην Πλατεία Βικτωρίας και βρέθηκαν 21 θετικοί συμπολίτες μας. Το ανησυχητικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των διαγνωσθέντων με κορονοϊό ήταν τα 27 έτη. Την ίδια ώρα οι ασυμπτωματικοί εκτιμάται ότι είναι 5 έως 8 φορές περισσότεροι από τα διαγνωσμένα κρούσματα και για αυτό και οι λοιμωξιολόγοι ζητούν αυστηρή τήρηση των μέτρων και ειδικά από τους νέους, που θεωρούν εαυτούς άτρωτους.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 453 μολύνσεις στην από τις οποίες οι 207 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο. Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται πάλι η Θεσσαλονίκη με 56 κρούσματα και η Κοζάνη με 22. Η έξαρση μάλιστα στην Κοζάνη είναι τόσο μεγάλη που η Περιφέρεια κατατάσσεται στο επίπεδο κινδύνου 4 με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και έτσι μπαίνει ουσιαστικά σε lockdown το οποίο είναι το πρώτο στη χώρα στο λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *