ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ για το σύστημα Υγείας

ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ για το σύστημα Υγείας

ΚΟΒ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ.ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ,ΟΔΗΓΟΥΣ) ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Το ΚΚΕ άπειρες φορές έχει αναδείξει τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας τοπικά και πανελλαδικά. Με τις κομματικές του οργανώσεις οργανώνοντας παρεμβάσεις, στηρίζοντας κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ή με την κοινοβουλευτική του ομάδα καταθέτοντας ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές , προτάσεις νόμου για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αφορά Αγροτικά Ιατρεία, Κ. Υγείας, ΚΕΦΙΑΠ, Νοσοκομεία, Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, Αναπήρους, ασφαλιστική και φαρμακευτική κάλυψη κ.λ.π. Πρόσφατα μάλιστα κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης με υποψήφιους βουλευτές επισκέφτηκε σε περιοδεία του το Κ. Υγείας Αμφιλοχίας κι επεσήμανε γι άλλη μια φορά τα προβλήματα του χώρου της υγείας τοπικά και γενικά. Με τραγικό τρόπο επιβεβαιωθήκαμε, όταν στα 200 μ. από το Κ.Υ. που έγινε το τροχαίο, δεν υπήρχε οδηγός να μεταφερθεί ο συνάνθρωπός μας άμεσα και να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Διαχρονικά οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι τεράστιες για τις εγκληματικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας. Ευθύνες έχουν και όσοι από θέση ευθύνης ανέχονται, συμβιβάζονται, δικαιολογούν τις ελλείψεις και προβάλλουν τη θεωρία του μικρότερου κακού που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο κακό.
Ο «φάκελος προτεραιοτήτων» της κυβέρνησης ΝΔ για το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαικής επίθεσης και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, πάντα εντός των «δημοσιονομικών περιορισμών» που θέτουν οι στόχοι του κεφαλαίου και η πολιτική της εμπορευματοποίησης. Στο πλαίσιο αυτής της βάρβαρης πολιτικής, καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι από τις «κυβερνητικές προτεραιότητες»απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, μετά τις βάρβαρες περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά για κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δημόσιων δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σύγχρονο εξοπλισμό, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην αντιμετώπιση του χαρατσώματος που βιώνει η εργατική-λαική οικογένεια για τη «συμμετοχή» της στις πληρωμές για την Υγεία και το Φάρμακο.
Το ΚΚΕ διαμορφώνει τη θέση του και την πρότασή του για τα ζητήματα της Υγείας παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες λαικές ανάγκες και τις δυνατότητες που παρέχει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας όταν τεθούν στην υπηρεσία των λαικών αναγκών κι όχι του κέρδους.Το Κ. Υγείας Αμφιλοχίας καλύπτει μια τεράστια περιοχή που ειδικά το καλοκαίρι έχει σχεδόν διπλάσιο πληθυσμό.Σήμερα που οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία μειώνονται κάθε χρόνο, οι έχοντες ανάγκη βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην όλο και πιο άδεια τους τσέπη και οι ιδιωτικές μονάδες υγείας γιγαντώνονται, το ΚΚΕεπιμένει, και καλεί και τους εργαζόμενους να πράξουν το ίδιο, να μη χαμηλώνει τον πήχη των απαιτήσεών του (με την αιτιολογία της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης κι ότι δεν υπάρχουν λεφτά). Παλεύει, και καλεί και τους εργαζόμενους να πράξουν το ίδιο, για δημόσια δωρεάν υγεία, για μονάδες υγείας στελεχωμένες με όλες τις ειδικότητες που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας, τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και την κάλυψη της ευρύτερης περιοχής.
Καλούμε τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον αγροκτηνοτρόφο, τη νοικοκυρά, το συνταξιούχο, τον αυτοαπασχολούμενο, τον υπάλληλο, το νέο και τη νέα να κάνουν δική τους υπόθεση τα ζητήματα αυτά, να παλέψουν και να μη συμβιβάζονται με τις τραγικές ελλείψειςκαι τις μειωμένες παροχές.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*