ΚΕΔΕ: Να εξασφαλιστεί η μετεκλογική λειτουργία των δήμων και περιφερειών

ΚΕΔΕ: Να εξασφαλιστεί η μετεκλογική λειτουργία των δήμων και περιφερειών

Σοβαρό θέμα διαφύλαξης της νομιμότητας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και της μετεκλογικής λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών της χώρας ανακύπτει μετά την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα ψήφου σε ψηφοφόρους χωρίς ελληνική ιθαγένεια, σημείωσε ο γγ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απ. Κοιμήσης, ζητώντας την εξασφάλισή τους από την κυβέρνηση.
Ο κ. Κοιμήσης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητείτο το θέμα, τόνισε η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μέσω των συνεδρίων της ανέδειξε το θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών στη χώρα μας, ώστε να αποκτήσουν και δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.
Η ΚΕΔΕ κάλεσε τα κόμματα να εκφράσουν από τώρα τη βούλησή τους, ώστε στην προσεχή συνταγματική αναθεώρηση να περιγραφεί μια ασφαλής μεταναστευτική πολιτική που θα οδηγεί στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος ψήφου.

πηγή:naftemporiki.gr

Share

Ένα σχόλιο

  1. ΠΑΛΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΕΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΔΗΜΟΙ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΝ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*