Κατέπληξε για μια ακόμα φορά η Θεατρική Ομάδα του Π.Κ. Αμφιλοχίας

Κατέπληξε για μια ακόμα φορά η Θεατρική Ομάδα του Π.Κ. Αμφιλοχίας

Συγκλονιστική για μια ακόμα φορά, η Θεατρική Ομάδα του Π.Κ. Αμφιλοχίας στην παράσταση «Έξω χιονίζει» του Σάκη Σερέφα και σκηνοθεσία Κώστα Γεννάτου. Οι ρόλοι δύσκολοι, οι ερμηνείες καταπληκτικές.
Μια μεγάλη προσπάθεια από ένα καστ ερασιτεχνών ηθοποιών, με ρεσιτάλ ερμηνειών, καταπληκτικά σκηνικά και μια υπέροχη αίσθηση στον θεατή! Οι παραστάσεις έλαβαν χώρα στις 24-25-26 Μαρτίου στην αίθουσα Τρομπούκη.
Έπαιξαν:
Καρακώστα Κωνσταντίνα
Βάρδια Νάντια
Καραϊσκάκης Τηλέμαχος
Καρανάσος Νίκος
Γεννάτος Κώστας
Λίντα Βάσω

Σενάριο:
Ένα πεζογράφημα για την πολυφυλετική Θεσσαλονίκη στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου.
Συμπληρώνοντας εκατό χρόνια από την έλευση των ξένων στρατιωτών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δημοτικές αρχές της πόλης οργανώνουν μια επετειακή εκδήλωση σε γνωστό κινηματοθέατρο, όπου, με τη μεσολάβηση του μέντιουμ Νίνα, καταφθάνουν από το υπερπέραν και σωματοποιούνται επί σκηνής τα εκτοπλάσματα δύο ξένων στρατιωτών που βρέθηκαν στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης πριν από έναν αιώνα.

Ο κάθε ένας καταθέτει τη δική του μαρτυρία, μέσα από την οποία ζωντανεύει το μουρλό σύμπαν της εποχής εκείνης. Ένα σύμπαν το οποίο περιλαμβάνει: το σαρκοφάγο σκοτάδι μέσα στα αντίσκηνα των φαντάρων, την πρώτη φωτογραφία σέλφι, ένα πιάτο βραστή γίδα κάπου στο Βαρδάρι, τα φονικά κουνούπια της μαλάριας, δύο ξεκαρδιστικά ανέκδοτα για τα κουνούπια γενικώς, μια μπανιέρα με το αίμα τριάντα φαντάρων, στοχασμούς για την οικονομική κρίση των ημερών μας, έναν ύμνο για την αφανή επέτειο των εκατό χρόνων από την επινόηση του φερμουάρ και της σερβιέτας και του ηλεκτρικού ψυγείου, ξένοι φαντάροι στα μιούζικ χωλ της πόλης και εκρήξεις ερωτοπάθειας.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*