Καραμπόλες με τις έδρες στο δήμο Αμφιλοχίας – Ποιοι μένουν έξω ποιοι μπαίνουν στο ΔΣ

Καραμπόλες με τις έδρες στο δήμο Αμφιλοχίας – Ποιοι μένουν έξω ποιοι μπαίνουν στο ΔΣ

Τα πάνω κάτω στην κατανομή των εδρών στο Δήμο Αμφιλοχίας με βάση το νέο εκλογικό νόμο. Ο συνδυασμός «Ενωτική Πρωτοβουλία» Απόστολος Κοιμήσης χάνει την έδρα στη Δημοτική Ενότητα Μενιδίου και παίρνει μια στη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας (6,3) την οποία χάνει ο συνδυασμός «Αναπτυξιακή Προοπτική» Γιώργος Κατσούλας και παίρνει την έδρα στη Δημοτική Ενότητα Μενιδίου (4,2,1). Αυτό σημαίνει πως μένει εκτός ΔΣ από τη ΔΕ Μενιδίου ο Γ. Αλπός και μπαίνει η Γεροκόμου Βάια και στην ΔΕ Αμφιλοχίας μένει εκτός ο Κ. Διγώνης και την έδρα παίρνει ο Θ. Αγγέλης.
Οι καραμπόλες όμως δεν τελειώνουν εδώ αφού εκκρεμεί υπόθεση στο εκλογοδικείο για την έδρα στη Δημοτική Ενότητα Ινάχου μεταξύ «Αναπτυξιακής Προοπτικής» και Λαϊκής Συσπείρωσης», έδρα που αν κερδίσει ο συνδυασμός «Αναπτυξιακή Προοπτική» η κατανομή σύμφωνα με το νόμο θα γίνει και πάλι για την «Ενωτική Πρωτοβουλία» (5,3,1) και για την «Αναπτυξιακή Προοπτική» (5,3).

Share

9 Σχόλια

 1. Κοντονίκας Θόδωρος says:

  ”Έτσι ν’ η ζωή, και πως να την αλλάξεις
  άλλοι κλαίνε κι ‘ άλλοι, γελάνε δηλαδή ”……..

 2. Κώστας says:

  Παιχνίδια που παίζει η ζωή τελικά!!!Για το καλό του Δήμου μας μακάρι να παραμείνουν
  ως έχουν τα αποτελέσματα του εκλογοδικείου! Οι μόνιμες καρέκλες τέλος!

 3. Μαρια says:

  Το θέμα δεν είναι ποιοι θα είναι…το θέμα είναι οτι ο Δήμαρχος δεν έχει ουτε το 1/3 των Δημοτικών συμβούλων. Κυριολεκτικά θα κινούν τα νήματα αυτοι του 18% ( οι οποιοι και τον εβγαλαν, προφανως τον θεωρουν ποιο διαχειρισιμο) τους οποιους ο λαος έχει απορρίψει με συντριπτικό ποσοστο. Ειλικρινά εύχομαι καλη δυναμη στον νεο Δήμαρχο. Εχει δύσκολο έργο..
  θέλω και εύχομαι να διοικεί αυτός που εξελέγη Δήμαρχος… και η παράταξη ΤΟΥ .

  • Τάσος says:

   Δυστυχώς ήταν πολλοί οι συνδυασμοί για έναν τόσο μικρό δήμο, έγινε και η διάσπαση με τα αδέρφια του όπως αποκάλεσε ο νέος Δήμαρχος του υποψηφίους με την κα Ανδρίκουλα και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Ας πρόσεχαν από την αρχή να μην γίνει αυτό.
   Επίσης, βάση τον νέο εκλογικό νόμο όποιος και να έβγαινε δήμαρχος δεν θα μπορούσε να έχει μεγάλο μερίδιο στην πίτα. Tο σύστημα της ολιγαρχίας και της απολυταρχίας έπεσε. Η απλή αναλογική είναι καλύτερο σύστημα και πλέον όλοι έχουν λόγο και άποψη, το αποφασίζομεν και διατάσσομεν τελείωσε για όλους. Να μάθουν όλοι μαζί να συνεργάζονται και να δουλέψουν για το καλό του τόπου.

   • Μαρια says:

    Εγώ δεν το βλέπω έτσι….
    Εγώ πιστεύω, πως ένας Δήμαρχος ο οποίος εκλέγεται για πρωτη φορά, στο τέλος της τετραετίας ( με το συγκεκριμένο εκλογικό συστημα ) θα έχει υποστεί πολύ μεγάλη φθορά. Διότι θα χρεωθεί τα λάθη όχι μονο της δικής του παραταξης αλλά και τα λάθη αλλων….
    Και τοτε ΔΕΝ θα υπάρχει δικαιολογία. Ολοι, γνώριζαν τον εκλογικό νομο. Οτάν όμως ο ψηφοφόρος επιλέγει, εναν συνδιασμό το κανει διότι θέλει τον συγκεκριμένο συνδιασμό. Οχι λίγο απ’ολα
    … με την δικαιολογία πως εμείς δεν θέλουμε ηγεμονίες. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος να του χρεωθεί ανικανότητα διοίκησης και ελλειψη ηγετικής φυσιογνωμίας. Μην τα βλέπετε τόσο απλα τα πραγματα.Υπάρχει μεγαλο ποσοστο που ψήφισε Κατσουλα, όχι επειδή δεν ήθελε τον Κοίμηση, αλλά επειδή ήθελε να δώσει και σε κάποιον αλλο ανθρωπο την ευκαιρία να δειξει τις ικανότητες του. Μην επαναπαυεστε,λοιπον, είναι δυσκολη αυτή η τετραετία…θα κρινετε συνεχώς ο νεος Δήμαρχος. Προσοχή στο 18%. Αλλά και στο 15% 😉
    Εγώ πάντως το ξαναλεω, η πρωτη παραταξη ΟΦΕΙΛΕΙ να διοικήσει, για να κριθεί δίκαια στις επόμενες εκλογές. Πολλοί τον περιμένουν στη γωνία… και πιστέψτε με αρκετοί απο αυτους τον ψήφισαν κιόλας( είπαμε, ας δουμε και κάποιον άλλο τι μπορεί να κανει )
    Φιλικά…

    • Τάσος says:

     Εν μέρη ναι έχεις δίκιο, όμως διαφωνώ ότι όλοι είχαν ενημερωθεί και είχαν καταλάβει τον νέο εκλογικό νόμο και τον έχουν καταλάβει ακόμη! Προσωπικά με πολλά άτομα που έτυχε σε παρέες να συζητώ δεν έδιναν βάση και ούτε καταλάβαιναν ότι από τον πρώτο γύρο θα κρινόντουσαν οι έδρες. Ίσως την επόμενη φορά ο κόσμος να είναι περισσότερο ενημερωμένος, ο Κατσούλας είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε αυτή την αλλαγή. Δεν κατηγορώ τον κόσμο που ίσως δεν κατάλαβε την νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου όμως κατηγορώ την παράταξη της ΝΔ που επέτρεψε να γίνει διάσπαση. Γιατί αν δεν είχε γίνει αυτή η διάσπαση η παράταξη του Κατσούλα θα είχε περισσότερες έδρες, μπορεί κάποιοι από αυτούς που κατέβηκαν με την κα Ανδρίκουλα να έμπαιναν στο σχήμα του Κατσούλα και να εκλαίγονταν κιόλας αλλά η διαφορά είναι οτι τότε θα είχαν εκλεγεί με τον ίδιο τον Κατσούλα. Τώρα αυτοί της Ανδρίκουλα έχουν στραφεί στον Κατσούλα και θέλουν να συμπράξουν μαζί….Από που και ως που?Έγιναν δυο αντίπαλα στρατόπεδα, παίχτηκε η ίντριγκα της ίντριγκας, για ποιο λόγο?για να καταλήξουν αυτοί να ενσωματωθούν στον συνδυασμό του Κατσούλα …..ας το έκαναν από την αρχή. Με αυτή τη διάσπαση ζημιά του έκαναν και τίποτε άλλο. Ο δήμος μας χρειαζόταν αλλαγή και μακάρι να πάνε όλα καλά.

     • Μαρια says:

      Επειδή τον ψήφισα,ΔΕΝ του χαριζομαι. Και θεωρώ πως έχω αυτό το δικαίωμα. Οτάν έγραψα πως όλοι γνώριζαν για τον νεο εκλογικό νομο,εννοούσαν τους υποψηφίους Δημάρχους. Αρα δεν υπάρχει ατυχία, αλλά ΕΠΙΛΟΓΗ.Οσον αφορα την διάσπαση της δεξιας παραταξης, θα συμφώνησω μαζί σου. Ομως αυτο δείχνει πως και οι δικοί του ΔΕΝ τον έχουν και σε μεγάλη υπόληψη. Να δουμε τα πραγματα με την ψυχρή λογική ( διότι στην πολιτικη δεν χωράνε συναισθηματισμοι). Το αποτέλεσμα του α γύρου δείχνει την πολιτικη δυναμική του κάθε υποψηφίου μόνου του. Ο νεος Δήμαρχος υπολείπεται σε ατομική δυναμική του απερχόμενου Δημάρχου. Στον β γύρο συσπειρώθηκε υπέρ του Κάτσουλα κυρίως η παράταξη Βασίλα,εκει να δεις
      ίντριγκες, και όχι τόσο η παράταξη Ανδρικουλα ( προσωπική εκτιμηση ).Για αυτό κέρδισε. Και όλα θα ηταν καλά…αν δεν τους είχε αναγκη.Τώρα όμως όχι απλα τους έχει.Δεν ξέρω κατα ποσο θα τον ευνοήσει πολιτικά όλο αυτό. ..Γνώριζε πάντως, όλοι οι υποψήφιοι γνώριζαν. Η αλλαγή έγινε. Μένει να δουμε αν έπρεπε να γίνει. Καλη επιτυχία εύχομαι!!!!!

 4. Τάσος says:

  καλημέρα!Θα διαφωνήσω και πάλι μαζί σου σε κάποιο σημείο, δεν το κάνω για να σου πάω κόντρα απλά εκφράζω την άποψή μου. Ούτε οι ίδιοι οι δήμαρχοι θεωρώ ότι κατάλαβαν και μελέτησαν το νέο εκλογικό νόμο και αυτό φάνηκε με τα νέα αποτελέσματα του εκλογοδικείου, 100% κανένας τους δεν έκατσε κάτω να αναλύσει ούτε μετέπειτα τον αποτελεσμάτων βάση των ποσοστών τους που δικαιούνται τις έδρες και να γιατί εξεπλάγην όλοι τους με τις καραμπόλες που είναι και ο τίτλος του άρθρου.
  Και σίγουρα τα αποτελέσματα του εκλογοδικείου δεν θα αλλάξουν και με την ένσταση του Κατσούλα. Επίσης, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τον δεύτερο γύρο, θεωρώ κι εγώ προσωπικά από αυτά που έβλεπα ότι όντως η παράταξη του Βασίλα ήταν αυτή που συσπειρώθηκε υπερ του Κατσούλα παρα της Ανδρίκουλα και δεν το λεω τυχαία, ξέρουμε όλοι μας για κάποια πρόσωπα. Γι αυτό ανέφερα τι ζητάνε αυτοί οι υποψήφιοι στο πλαι του Κατσούλα και το παίζουν ότι ήταν μαζί του, μας δουλεύουν? Νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο? Με δεκανοίκια δεν πάνε μπροστά….ο Κατσούλας πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά και να σκεφτεί καλά σε ποιους θα αναθέσει ρόλους εξουσίας, η πολιτική είναι ψυχρή αλλά δεν παύει πάνω απ’ όλα η ηθική και οι αξίες να είναι αυτές που μετράνε (σε μένα προσωπικά αυτά θέλω να δω από την νέα παράταξη του Κατσούλα).

 5. Μαρια says:

  Καλά κανεις και διαφωνεις. Δεν λες κάτι παράλογο…έχουν βαση τα λεγόμενα σου. Ομως, και για να κλείσω, θα επιμενω να προσέξει ο νεος Δήμαρχος την παράταξη Βασίλα κυρίως. Στήριξαν Κατσουλα, όχι επειδή τον πίστευαν ΑΛΛΑ ξεκάθαρα εξαιτίας της κόντρας τους με τον Κοιμηση. Εγώ, τρόμαξα με τον τροπο που κάποιοι απ’ αυτους πανηγύριζαν το βράδυ των αποτελεσμάτων. Δεν αγάπησαν ξαφνικα τον Κατσουλα. Οτάν είσαι τρίτος δεν κανεις σαν τρελός απο την χαρά σου το βράδυ των εκλογών 😉 Θεωρω,λοιπον, πως πέρα απο την παράταξη Ανδρικουλα ( Συμφωνώ σε όσα γραφείς ) πρεπει να προσέξει ιδιαίτερα αυτό το 18%. Διότι μπορεί να ειχαν κοινο αντίπαλο και προεκλογικά να συνέφεραν καποιες συμπεριφορές…αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, όταν κάποιος πολεμάει με τοση λύσσα πρωην συντρόφους του, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα πολεμήσει και τον Κατσουλα. Και μάλιστα,αν κάποιους τους δώσει και εξουσία θα τον πολεμήσουν εκ των εσω που λένε.Και το τραγικό είναι πως ο κόσμος τους έχει απορρίψει με μεγάλη διάφορα σε σχέση με τους δυο πρωτους,τους φαντάζεσαι με τοσα αποθυμενα να έχουν και εξουσία? Αυτοι οι τριτοτεταρτοι…για διαφορετικούς λόγους, μου καθονται στο λαιμό. Αυτά τα γράφω με αγνό ενδιαφέρον. Ημουν απο αυτους που αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν Τέταρτη πριν τις εκλογές.Δεν φανατιστηκα με κανέναν. Τους δυο πρωτους τους θεωρώ εξίσου αξιόλογους.Απλα τελευταια στιγμη, είπα την μια ψήφο που έχω να την δώσω σε αυτον που δεν του έχει δωθεί η ευκαιρία να μας δειξει τις δυνατότητες του. Εύχομαι να με δικαιώσει. Για αυτό ξαναλεω ΠΡΟΣΟΧΗ στους τριτοτεταρτους. Ευχαριστώ για τον ωραίο διάλογο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*