Ισχυρή εντολή στον Αλέκο Καχριμάνη

Ισχυρή εντολή στον Αλέκο Καχριμάνη

Ισχυρή εντολή για την επόμενη πενταετία έδωσαν στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» και στον Αλέξανδρο Καχριμάνη οι ψηφοφόροι στην Ήπειρο, καθώς του έδωσαν τη νίκη από την

πρώτη Κυριακή. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατάφερε να ξεπεράσει το 50%, πηγαίνοντας κόντρα σε όλους τους νόμους της πολιτικής, καθώς ούτε η φθορά από την πολύχρονη ενασχόλησή του με τα κοινά τον άγγιξε, ούτε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στις εκλογές έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, ούτε το ότι υπήρχε αυτή τη φορά ένας επιπλέον συνδυασμός, αυτός της «Ελληνικής Αυγής για την Ήπειρο».

Στο σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων, καθώς απομένει ένα ακόμη στην Πρέβεζα, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης συγκεντρώνει το 50,84% των ψήφων. Το μεγαλύτερο ποσοστό πήρε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας (55,04%), στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων πήρε 53,42% και μόνο στην Άρτα, τόπο καταγωγής της Όλγας Γεροβασίλη, έπεσε κάτω από το 50%, συγκεντρώνοντας τελικά το 43,34% των ψήφων.
Σε δήλωσή του σήμερα το πρωί ο Αλέξανδρος Καχριμάνης δεν περιορίστηκε στις ευχαριστίες, αλλά επανέλαβε πως η παράταξή του είναι αυτοδιοικητική και συμπλήρωσε πως η εκλογή από την πρώτη Κυριακή τον γεμίζει με επιπλέον ευθύνη.
«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές εκλογές. Να ευχαριστήσω επίσης και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, αλλά μας υποδέχτηκαν, μας άκουσαν, γίνανε κοινωνοί των προτάσεων μας.
Οι πόρτες μας, θα είναι, όπως πάντα, ανοικτές για όλους. Διχαστικές συμπεριφορές δεν ανήκουν στη δική μας πρακτική και λογική.
Η παράταξή μας, όπως το διακηρύξαμε, είναι και θα είναι καθαρά αυτοδιοικητική: Είναι μια παράταξη Ηπειρωτική.
Αυτό πρεσβεύουμε, αυτό εκφράζουμε.
Ο λαός της Ηπείρου με την ετυμηγορία του αναγνώρισε το έργο μας. Επιβράβευσε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 3,5 χρόνια στην Περιφέρεια για την επίλυση προβλημάτων, για την προώθηση αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών.
Ταυτόχρονα, όπως το είχαμε ζητήσει προεκλογικά, μας έδωσε ισχυρή εντολή για το μέλλον: Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Αυτός μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον “όπλο” στις διεκδικήσεις μας από το Κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου.
Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Η προεκλογική περίοδος για μας ολοκληρώθηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους της παράταξής μου για τον συγκινητικό αγώνα που έδωσαν. Είτε εκλεγούν, είτε όχι, όλοι θα κληθούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της νέας περιφερειακής περιόδου.
Οφείλω να επισημάνω την συμβολή όλων των άλλων παρατάξεων στο ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Συγχαίρω επίσης τις δημοτικές αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, εύχομαι να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής. Τους διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ηπείρου», ανέφερε.
Συγχαρητήρια από τον Αντ. Φούσα
Επιστολή με την οποία τον συγχαίρει για την επανεκλογή του έστειλε ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.
«Αγαπητέ Αλέκο,
Θερμά συγχαρητήρια για επάξια επανεκλογή σου. Η θριαμβευτική σου εκλογή ήταν αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, και της έντονης παρουσίας σου στην Ήπειρο και του εξαιρετικού σου έργου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία για το καλό της Ηπείρου και των Ηπειρωτών», αναφέρει.

 

πηγή:vimanews.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*