“Θλίψη για την απώλεια του Τάκη Εξαρχου στην Άρτα”

“Θλίψη για την απώλεια του Τάκη Εξαρχου στην Άρτα”

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Τάκης Έξαρχος.
Λαμπρός επιστήμονας, εξαιρετικά δημιουργικός άνθρωπος, ευγενής και κοινωνικός, ο Τάκης Έξαρχος λάμπρυνε με την παρουσία του και την ενεργή συμμετοχή του την αρτινή κοινωνία.
Από τους πρώτους μαιευτήρες της πόλης, διατηρούσε ιδιωτική κλινική, ωστόσο οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον οδήγησαν γρήγορα στο να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό και πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της Άρτας.
Λάτρης και βαθύς γνώστης της κλασικής μουσικής, επιμελήθηκε και παρουσίασε για 20 χρόνια τη ραδιοφωνική εκπομπή «Κλασική μουσική για όσους μισούν τη κλασική μουσική» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας.
Δημιούργησε το Μουσικό Σταυρόλεξο και για χρόνια το παρουσίαζε στην ΕΡΑ3. Στο site “artinoi.gr” έφτιαχνε τα σταυρόλεξα κάθε εβδομάδα, προσελκύοντας κοινό απ΄ όλη την Ελλάδα.
Ήταν ένας από τους δημιουργούς (μαζί με τον Δημήτρη Βάσσο) της σημαίας και του θυρεού της πόλης (με απόφαση του Δ.Σ επί Δημαρχίας Κώστα Βάγια). Για το λόγο αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο Αγραφιώτη από τον Μ/Φ Σύλλογο «Ο Σκουφάς» και το μερίδιό του προσέφερε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο για την προμήθεια εξοπλισμού. Διετέλεσε και Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Άρτας.
Από τους πλέον αξιόλογους αρτινούς ο Τάκης Έξαρχος έδινε πάντα στο παρόν σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις της πόλης, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύντροφο της ζωής του Βίκυ Ρώιμπα.
Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά που συνεχίζουν την ενεργή συμμετοχή στην τοπική κοινωνία, επαγγελματικά καταξιωμένοι και οι δυο. Τον οδοντίατρο Χρήστο Έξαρχο και τη Συμβολαιογράφο Σοφία Εξάρχου.
Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Τάκη Έξαρχο αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου όπου θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία.
Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του!
Καλό Ταξίδι κε Τάκη!

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*