Θεοφάνεια στην Αμφιλοχία

Θεοφάνεια στην Αμφιλοχία

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Αμφιλοχία. Μετά τη Θεία Λειτουργία  και την ακολουθία του μεγάλου αγιασμού στους ενοριακούς ναούς τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων. Παρά την ολονύχτια βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος  στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας,  προκειμένου να δει από κοντά την τελετή  αγιασμού των υδάτων και να θαυμάσει  τους τολμηρούς που βούτηξαν  στη  θάλασσα να πιάσουν τον σταυρό. Ο αριθμός των κολυμβητών που έπεσαν στη θάλασσα ήταν μειωμένος φέτος καθώς 8 κολυμβητές βούτηξαν στα νερά του Αμβρακικού για να τηρήσουν το έθιμο. Το σταυρό έπιασε ένας παλιός γνώριμος, ο Δημήτρης Φασούλης που πιάνει για τρίτη φορά το Σταυρό.
Ευχόμαστε ολόψυχα τόσο στο Δημήτρη όσο και στα άλλα παιδιά που βούτηξαν στη θάλασσα, να είναι καλά και να έχουν κάθε  ευλογία  στη ζωή τους.
Η θρησκευτική εορτή έλαβε χώρα με κατάνυξη, παρουσία του Δημάρχου Αμφιλοχίας κ. Απόστολου Κοιμήση,  του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας  Θανάση  Ματσίκα,  Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της περιοχής.

Φωτορεπορτάζ: Μαρία Ζαβιτσάνου

 

 

 

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*