Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Μωραΐτης: «Κάτω τα χέρια από το νερό».

Δημοσιεύτηκε

στις

1957

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης και το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου,επισκέφτηκαν σήμερατην ΔΕΥΑΜεσολογγίου και είχαν συζήτηση μετους εργαζόμενους εν όψει της εισαγωγής στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κλπ».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μωραΐτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο… ανήξερος πρωθυπουργός, που δεν γνώριζε ούτε για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ, ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΣΕ από το καλοκαίρι του 2019 και μετά, μόνο ένα πράγμα γνωρίζει καλά:
Να παραχωρεί δημόσια περιουσία και να ιδιωτικοποιεί δημόσια αγαθά όπως προσπαθεί να κάνει τώρα και με το νερό.
Με ακόμα ένα… επιτελικό πολυνομοσχέδιοέκτρωμα, εν μέσω εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη και διαβούλευση μόλις τεσσάρων ημερών. Με διατάξεις που παραβιάζουν το Σύνταγμακαι τις αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο τομέας παροχής των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης δεν επιτρέπεται να ιδιωτικοποιηθεί, καθώς το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν αποχωρήσει από την εξουσία απαξιωμένος από την ελληνική κοινωνίαπροσπαθεί να περάσει το τελευταίο μεγάλο ντιλτης «Μαξίμου ΑΕ»:
Να επιβάλει μία διεθνώς αποτυχημένη εμπειρίαόπως η ιδιωτικοποίηση του νερού.
Και όλα αυτά παρά την κατηγορηματική αντίθεση των σωματείων των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχέτευσης, της ΚΕΔΕ καθώς οι Δήμοι χάνουν μια από τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες τους αλλά και όλων των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Οι «άριστοι» του επιτελικού παρακράτους στο παραπέντε της συντριπτικής ήττας τους επιχειρούν να ολοκληρώσουν την λεηλασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.Αλλά δεν θα τους περάσει.
Δεν έχουν ούτε το δικαίωμα ούτε τη λαϊκή συναίνεση να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.
Κάτω τα χέρια από το νερό. Δεν θα επιτρέψουμε να καταλήξει και αυτό σε κάποια γαλάζια ακρίδα.
Θα δώσουμε τον αγώνα στη βουλή, στους δρόμους και όπου χρειαστεί.
Το νερό ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό!

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις