Θάνος Μωραΐτης: «Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης μας κρατά όμηρο του τουρκικού επεκτατισμού»

Θάνος Μωραΐτης: «Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης μας κρατά όμηρο του τουρκικού επεκτατισμού»

Σε δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Έβροπροέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.
«Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες πολιτικής ανεπάρκειας, που εκθέτει τη χώρα και οδηγεί στην ομηρία της στον τουρκικό επεκτατισμό», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία, μάλιστα χαρακτήρισε «”δεδομένη” και αδύναμη».Όπως υπογράμμισε, «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαντλείται σε στρατηγική εσωτερικών μικροπολιτικών. Το θέμα δεν μπορεί να υποβαθμίζεται ως μεμονωμένο περιστατικό ή να αποδίδεται σε ψευδείς ειδήσεις».
«Η επικάλυψη και η αποσιώπηση των πραγματικών γεγονότων», συνέχισε, «αναδεικνύουν την επικίνδυνη διαχείριση,διαταράσσουν την εθνική ενότητα και εργαλειοποιούν κατά περίπτωση τον πολίτη».
Επιπλέον, ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «η στρατηγική ομηρίας με οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά αποτελέσματα, εκδηλώνεται σε παράλληλες μετωπικές συγκρούσεις, επίδειξης ισχύος της Τουρκίας».Μέσω αυτών, όπως, δήλωσε, «διαφαίνεται η ενίσχυση του δόγματος ασφαλείας “γαλάζια πατρίδα”, με επίκεντρο την ενεργειακή επιρροή, αποδεικνύεται ότι η πρόσφατη εκεχειρία στη Λιβύη είναι “χάρτινη”, εξελίσσεται ο υβριδικός πόλεμος σε βάρος της Ελλάδας από την υφαλοκρηπίδα ελληνικών νησιώνκαι τέλος αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο».
Κλείνοντας, ο βουλευτής έψεξε την κυβέρνηση ότι «αφήνει το εθνικό φρόνημα να εξαντλείται στην υποκριτική διαχείριση εθνικών θεμάτων κατ’ επιλογή», τονίζοντας, ταυτόχρονα, πως «το τουρκικό πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται».
Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη:
«Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες πολιτικής ανεπάρκειας, που εκθέτει τη χώρα και οδηγεί στην ομηρία της στον τουρκικό επεκτατισμό.
Τα πραγματικά γεγονότα και η εξέλιξή τους υποβαθμίζονται. Η επικάλυψη και η αποσιώπησηαναδεικνύουν την επικίνδυνη διαχείριση. Διαταράσσουν την εθνική ενότητα και εργαλειοποιούν κατά περίπτωση τον πολίτη.

Δε μπορούμε να τρέφουμε ψευδαισθήσεις.
Η στρατηγική ομηρίας με οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά αποτελέσματα, εκδηλώνεται σε παράλληλες μετωπικές συγκρούσεις, επίδειξης ισχύος της Τουρκίας.

• Διαφαίνεται η ενίσχυση του δόγματος ασφαλείας “γαλάζια πατρίδα”, με επίκεντρο την ενεργειακή επιρροή.
• Αποδεικνύεται ότι η πρόσφατη εκεχειρία στη Λιβύη είναι “χάρτινη”, η περιοχή αποτελεί γεωπολιτικό εργαλείο επέκτασης στο Αιγαίο.
• Εξελίσσεται ο υβριδικός πόλεμος σε βάρος της Ελλάδας από την υφαλοκρηπίδα ελληνικών νησιών, όπως η Κρήτη, έως το “γκριζάρισμα” του Έβρου και τις προωθήσεις στρατευμάτων στην περιοχή.
• Αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο, με συνεχιζόμενες υπερπτήσεις που αγγίζουν αριθμό ρεκόρ δεκαετιών μέσα σε λίγες ώρες.

Σε αυτές τις συνθήκες, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εξαντλείται σε στρατηγική εσωτερικών μικροπολιτικών. Το θέμα δεν μπορεί να υποβαθμίζεται ως μεμονωμένο περιστατικό ή να αποδίδεται σε ψευδείς ειδήσεις.
Η κυβέρνηση αφήνει το εθνικό φρόνημα να εξαντλείται στην υποκριτική διαχείριση εθνικών θεμάτων κατ’ επιλογή.
Το τουρκικό πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται.
Η “δεδομένη” και η αδύναμη πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί.»

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*