Η πρώτη βιντεοκλήση 5G στη χώρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κυριάκου Πιερρακάκη

Η πρώτη βιντεοκλήση 5G στη χώρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Κυριάκου Πιερρακάκη

Η Cosmote προχωρεί πρώτη στη διάθεση εμπορικού δικτύου 5G. Η κλήση έγινε στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στην Ελλάδα, αλλά και η δέσμευση για το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ύψους 2 δισ. ευρώ στην τετραετία, κυρίως για δίκτυα 5G και FTTH.
Μεταξύ του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση μέσω δικτύου 5G στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών του Ομίλου Deutsche Telekom και του ΟΤΕ, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που απέφερε στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 372 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν τεστ ταχυτήτων mobile internet, όπου οι ταχύτητες του COSMOTE 5G ξεπέρασαν το 1Gbps.
Από χθες άναψε το πράσινο φως για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς στη χώρα μας και πλέον με βάση τις προϋποθέσεις των αδειών, προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2023 οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πρέπει να παρέχουν δυνατότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες 5G τουλάχιστον στο 60% του πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό σε βάθος εξαετίας επεκτείνεται στο 94%, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ισόρροπη ανάπτυξη των υποδομών και την αποφυγή αποκλεισμών, έχει ληφθεί πρόνοια για την παροχή υπηρεσίας 5G από τουλάχιστον έναν πάροχο σε 42 απομακρυσμένες περιοχές, τόσο στην παραμεθόριο όσο και στην ενδοχώρα.
Η COSMOTE προχώρησε ήδη στην εμπορική διάθεση δικτύου 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps.
Οπως μάλιστα ανέφερε ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, το πρώτο δίκτυο 5G της Ευρώπης λειτούργησε στην Γερμανία, το δεύτερο στην Αυστρία και τώρα το τρίτο στην Ελλάδα: «Για εμάς το φάσμα είναι η ακίνητη περιουσία μας πάνω στην οποία οικοδομούνται τα σπίτια μας. Και χωρίς αυτά τα ακίνητα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε 5G. Η Deutsche Telekom επενδύει 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση και επενδύουμε 500 εκατομμύρια μόνο στην Ελλάδα για υποδομές».
Ο επικεφαλής της DT δεσμεύτηκε ότι η εταιρία θα καλύψει το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και το 100% όλων των (οδικών) δικτύων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική διασύνδεση της χώρας.

πηγή:ethnos.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*