Η Πράσινη Εβδομάδα 2020 στο Αγρίνιο

Η Πράσινη Εβδομάδα 2020 στο Αγρίνιο

Με ένα εντυπωσιακό χορόδραμα από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» και θέμα «Αχελώος, ο ποτάμιος θεός» έγινε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της GreenWeek 2020στον αύλειο χώρο των Αποθηκών Παπαστράτου.
Το χορόδραμα παρουσίασε τη μυθική πάλη του Αχελώου με τον Ηρακλή για τη διεκδίκηση της Δηιάνειρας, τη νίκη του Ηρακλή και την απόκτηση του κέρατος της Αμάλθειας, αλλά και την αιώνια, ζωογόνο παρουσία του Αχελώου στην περιοχή μας.Στο χορόδραμα ακούστηκε απόσπασμα από το έργο «Τραχίνιαι» του Σοφοκλή στο οποίο συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την εθελοντική ομάδα “ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ” και τα Εκπαιδευτήρια “Παναγία Προυσιώτισσα” οι οποίοι είναι επίσημοι εταίροι της ΕΕ στην Ελλάδαγια την Πράσινη Εβδομάδα 2020, τη μεγαλύτερη ετήσια περιβαλλοντική διοργάνωση στην Ευρώπη.
Μια μεγάλη κατάκτηση για το Αγρίνιο, το οποίο εντάχθηκε στον χάρτη της κορυφαίας διοργάνωσης για το περιβάλλον στην Ευρώπη.Κεντρικό θέμα ο ποταμός Αχελώος, πρωταγωνιστής στην Αιτωλοακαρνανία του μύθου και της ιστορίας.
Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» εκπόνησαν επίσης ένα project για τη βιοποικιλότητα του Αχελώου κι ένα για τα πράσινα επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει συνεχής ενημέρωση σε ειδικό κιόσκι των Εκπαιδευτηρίων στην κεντρική πλατεία Αγρινίου για μια εβδομάδα καθημερινά.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η εθελοντική ομάδα ΕΠΠΙ-Δρούμεπρογραμμάτισεξενάγηση και περιήγηση στην Κοιλάδα και τις εκβολές του Αχελώου.
Στην τελετή έναρξης, χαιρετισμούς απηύθυναν η κ. Μπαλαούρα Φρόσω, μία από τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων, η κ. Νία Χαρίτου, Πρόεδρος της ΕΠΠΙ-Δρούμε, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΔυτ. Ελλάδας, κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, κ. Πάνος Τσιχριτζής, ο Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΑ κ. Χριστόφορος Κωστάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Τσιάμης.
Μίλησαν επίσης οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου –Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, κ. Δημήτρης Διδασκάλου, Βιολόγος και η κ. Γεωργία Καρτέρη, Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη προγραμμάτων Σ.Ε.Π.
Χορηγοί των εκδηλώσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» .

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*