Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων έχει – δυστυχώς- μετατραπεί σε «Επιτροπή Κοινωνικών Υποχρεώσεων”

Δημοσιεύτηκε

στις

77

Το μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιφερειακός Σύμβουλος των «Οριζόντων Ηπείρου» κ. Ευστάθιος Νάνος, με παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση καυτηρίασε την Περιφερειακή Αρχή όσο και προσωπικά την πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, αντιπεριφερειάρχη κ. Νάκου, πως έχουν μετατρέψει την Επιτροπή από Κοινωνικών Υποθέσεων σε… Επιτροπή Κοινωνικών Υποχρεώσεων…
Για να το θέσουμε πιο κομψά… – επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή και η συγκεκριμένη επιτροπή επικεντρώνεται μόνο στην επιδότηση διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων, πανηγυριών κα.
Ο κ. Νάνος ζήτησε και ουσιαστικά ανάγκασε την κ. Νάκου να συναινέσει στον προγραμματισμό της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέματα στην ημερήσια διάταξη τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και μια ενημέρωση από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη προς την Επιτροπή, για τις ενέργειες της Περιφέρειας σε σχέση με την πανδημία, τη λειτουργία των σχολείων στο συγκεκριμένο βαθμό που εμπλέκεται σε αυτό η Περιφέρεια και το προσφυγικό.
Εδώ να επισημάνουμε ότι είναι αξιοσημείωτη η πρόταση του κ. Πρέντζα επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συνεδρίαση την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και η συναινετική διάθεση του εκλεγμένου της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, γιατρού κ. Ματσίρα από την Πρέβεζα ο οποίος συμφώνησε απόλυτα πως είναι αναγκαίο στην επιτροπή να συζητήσουμε τα ουσιαστικά θέματα της επικαιρότητας όπως είναι οι επιπτώσεις της μετανάστευσης , η κρίση του κορωνοϊού, η έναρξη τους σχολικού έτους κ.α
Ως παράταξή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ενώ οδεύουμε ολοταχώς προς τη συμπλήρωση δύο μηνών από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεπερνώντας πια το μάξιμουμ περιθώριο που δίνει ο νόμος για τη χρονική απόσταση μεταξύ δύο συνεδριάσεων του υποτίθεται ανώτατου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειάς μας, η Ήπειρος βρίσκεται σήμερα στον αέρα διοικούμενη από την Οικονομική Επιτροπή και μόνο, χωρίς καμία «πυξίδα» πολιτικής.
Ελπίζουμε η παρέμβαση του κ. Νάνου σήμερα να θέσει σε σωστές βάσεις την λειτουργία της επιτροπής. Τέλος, ευελπιστούμε η κ. Νάκου να αντιληφθεί ότι στη νέα τάξη πραγμάτων χρειάζονται άλλα μυαλά και όχι αυτά της Περιφερειακής Αρχής στην οποία υπηρετεί ως αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *