Ευχαριστήρια επιστολή Αριστείδη Ε. Σιωρά, τέως Δκτη 679 ΠΑΠ στον Άγριλο

Ευχαριστήρια επιστολή Αριστείδη Ε. Σιωρά, τέως Δκτη 679 ΠΑΠ στον Άγριλο

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αποστόλη Μιμηγιάννη για:
α/ την πρόσκληση να επισκεφθώ την Αμφιλοχία, με αφορμή το παιχνίδι των βετεράνων μεταξύ του Αμφιλόχου και του Θεσπρωτού την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Έτσι ήρθα “τρέχοντας” στην Αμφιλοχία, την οποία έχω για πάντα στην καρδιά μου διότι, εδώ το 2005-2007 ως Διοικητής της 679 ΠΑΠ στον Άγριλο “έφαγα γλυκό ψωμί” όπως εξάλλου έχω ήδη δηλώσει και γραπτώς στην προηγούμενη αποχαιρετιστήρια επιστολή μου το 2007,
β/ την τιμή που μου έκανε να “παίξω” με την φανέλα του Αμφίλοχου,
γ/ την παρέα του γιου του Λάμπρου με τον γιο μου Ευθύμη, ο οποίος του έδειξε πως ζουν οι Ελληνόπαιδες το καλοκαίρι,
δ/ την συνολικά ζεστότατη φιλοξενία του διότι με έκανε να νιώσω “φίλος” έτσι ενώ είχα να τον δω 10 χρόνια με το που ξανασυναντηθήκαμε ένοιωσα σαν να τον είχα δει χθες.

Η Αμφιλοχία για εμένα ήταν μία “λύτρωση της ψυχής μου” διότι, μετά από πολλά χρόνια εργασίας στην “πρωτεύουσα” και στις προμήθειες του ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και στους Ο.Α Αθήνα 2004 όπου συνυπηρέτησα με ένα νέο είδος Ελλήνων τους οποίους ενδιέφερε “μόνο η καριέρα τους”, δηλαδή μόνο η πάρτη τους, ξανάσμιξα με κανονικούς ανθρώπους οι οποίοι έχοντας ως αξίες ζωής: την σκληρή δουλειά και την εγκράτεια, δημιούργησαν οικογένειες, έκτισαν σπιτικά, ανέστησαν παιδιά με ηθικές αρχές, τα μόρφωσαν, τα πάντρεψαν, κλπ. Η δε ζωή στον Άγριλο στο σύνολο της ήταν “Μάγεμα η Φύση κι όνειρο” κι όπως το λέει ο εθνικός μας ποιητής ” με χίλιες βρύσες χύνεται, με χίλιες γλώσσες κραίνει”.

Η τωρινή επιστροφή μου στην Αμφιλοχία μου ξανάφερε όχι μόνο ευχάριστες αναμνήσεις αλλά και συναισθήματα ευγνωμοσύνης διότι, εγώ είχα ζητήσει να έλθω εδώ και εδώ ευοδώθηκαν και με το παραπάνω όλοι οι λόγοι οικογενειακοί και επαγγελματικοί για τους οποίους ήλθα εδώ. Στην Αμφιλοχία με είχε βοηθήσει να μετατεθώ ο Γιώργος Λάσκαρης, έμπορας βρώσιμων ελιών από την Καλαμάτα, ο οποίος για πολλά χρόνια συνεργάζονταν αρμονικότατα με τους αδελφούς Σαλμά από την Μπούκα και ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας.

Επειδή από το 2011 ζώ στην Αυστραλία θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι οι Αυστραλοί έχουν διαφορετική κουλτούρα. Έτσι όταν ζητάς μια βοήθεια από ένα Αυστραλό θα σου απαντήσει χαλαρά: No Worries ( στις ανατολικές πολιτείες) και Too easy (στη δυτική ακτή) = Glad to help, not a problem = Μην ανησυχείς, πολύ εύκολο, ευχαρίστως να σε βοηθήσω. Στο ποδόσφαιρο οι Αυστραλοί συμπαίκτες σου λένε: “man on” και “if you need” διότι είναι πραγματικοί συμπαίκτες σου και θέλουν να σε προειδοποιήσουν ότι ένας αντίπαλος έρχεται να σε μαρκάρει και κυρίως έρχονται δίπλα σου για να σε βοηθήσουν αν χρειάζεσαι βοήθεια. ¨Οσον αφορά την εύρεση εργασίας για μετανάστες την καλύτερη συμβουλή μου την έδωσε ένας Σκοπιανός Μηχανικός: “Managers = Διευθυντές έχουν, διότι είναι οι ίδιοι και τα παιδιά τους, finishers θέλουν δηλαδή, εργαζόμενους που να εργάζονται σκληρά και να τελειώνουν τη δουλειά”.

Κλείνοντας θέλω :
α/ να ευχαριστήσω την εφημερίδας σας για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μου δίνει μέσω του e-maistros.gr
να μαθαίνω τα νέα της Αμφιλοχίας και
β/ να ευχηθώ σε όλους Υγεία και Προκοπή.

Είς το επανιδείν.

Αριστείδης Ε. Σιωράς

Share

Ένα σχόλιο

 1. Θόδωρος Κοντονίκας says:

  Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω τον άνθρωπο..
  Απο το γράμμα του βγαίνει ένας απίστευτα όμορφος ψυχισμός που σε κάνει να τον εκτιμήσεις τον ξέρεις η όχι ….
  Να είναι καλά αυτός και η φαμίλλια του εκεί στην καινούργια γή που διάλεξε να κάνει καινούριες ρίζες …
  το περιεχόμενο της επιστολής του ΤΙΜΑ όλους τους κατοίκους της Αμφιλοχίας
  ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ !!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*