Ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών – Μεταφορών για τη διάνοιξη οδού στην Αμφιλοχία

Ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών – Μεταφορών για τη διάνοιξη οδού στην Αμφιλοχία

Ερώτηση των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης για τη διάνοιξη οδού στην Αμφιλοχία.

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
ΘΕΜΑ: «Ανάγκη διαπλάτυνσης οδού στην Αμφιλοχία»
Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, πληροφορηθήκαμε πως κάτοικοι της Αμφιλοχίας κάνουν λόγο για καταγγελία που κοινοποίησαν σε δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αμφιλοχίας, καθώς και στον τοπικό τύπο, σχετικά με την διαπλάτυνση συγκεκριμένης οδού στην πόλη της Αμφιλοχίας, ευρισκόμενης μεταξύ των οικοδομικών τετραγώνων 98, 99, 102, 151 και 103 (παραπλεύρως της Νικολάου Στράτου, απέναντι από το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και μέχρι το δασύλλιο) για την οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια. Πρέπει να αναφερθεί ότι, οι ντόπιοι κάτοικοι, μετά από σχετικά αιτήματά τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο «ΕΚΑΒ», έχουν λάβει επιβεβαιωτικές απαντήσεις για την στενότητα του δρόμου, που δηλώνουν ότι δεν είναι εφικτή η πρόσβαση και η διέλευση δι’ αυτής στα οχήματα των Υπηρεσιών τους. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο εν λόγω σημείο ή σε περίπτωση άμεσης ανάγκης για μεταφορά ασθενούς σε νοσηλευτικό ίδρυμα. Επιπρόσθετα, πρέπει να αναφερθεί ότι, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμφιλοχίας, ενώ έχει συνεδριάσει μόλις δύο φορές, τα τελευταία δύο χρόνια, γνωμοδότησε, παρόλα αυτά, θετικά στο αίτημα διαπλάτυνσης της ανωτέρω οδού.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να προβείτε στην υλοποίηση του ως άνω αιτήματος των κατοίκων της Αμφιλοχίας για διαπλάτυνση της ανωτέρω οδού, προκειμένου να εξασφαλίζονται η απρόσκοπτη πρόσβαση και διέλευση δι’ αυτής των οχημάτων της Πυροσβεστικής και του «ΕΚΑΒ», βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ντόπιων κατοίκων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αβδελάς Απόστολος
Χήτας Κωνσταντίνος

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*