Ερώτηση Μ. Σαλμά με θέμα υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999”».

Ερώτηση Μ. Σαλμά με θέμα υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις για την εξυγίανση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999”».

Κύριε Υπουργέ,
Με το αναφερόμενο στο θέμα υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου επιχειρείται να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του Μηχανισμού Στήριξης των ΑΠΕ με απώτερο σκοπό την εξυγίανση του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999. Ορισμένες από τις προτεινόμενες διατάξεις όμως εισάγουν μέτρα που επηρεάζουν ιδιαίτερα δυσμενώς ορισμένες κατηγορίες επενδυτών σε φωτοβολταϊκά συστήματα, όπως οι οικιακοί καταναλωτές και οι αγρότες. Ενδεικτικά, αναφέρω μείωση τιμών μεσοσταθμικά κατά περίπου 30% για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έκδοση πιστωτικού τιμολογίου 35% για την ηλεκτρική ενέργεια που πουλήθηκε το 2013.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι για τις ανωτέρω αναφερόμενες κατηγορίες επενδυτών ανατρέπεται πλήρως ο επενδυτικός τους σχεδιασμός βάσει των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)    Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου αντισταθμιστικά να μην επιβαρυνθούν οι ανωτέρω κατηγορίες επενδυτών;
2)    Με ποια λογική ανατρέπονται όροι των ισχυουσών συμβάσεων με αναδρομικό χαρακτήρα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάριος Σαλμάς

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*