Connect with us

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Επιτυχημένη Παρουσίαση Βιβλίου “Από ήλιο και στάχτη” στην Πλατεία Αμφιλοχίας

Δημοσιεύτηκε

στις

582

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Από ήλιο και στάχτη” του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου στην πλατεία Αμφιλοχίας, μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας «Π. Κόκκαλης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις 24γράμματα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου.

YouTube player

Οι πολίτες της περιοχής τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Η παρουσίαση είχε υπαίθριο χαρακτήρα, γεγονός που επέτρεψε στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν το βιβλίο σε ένα φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας έτσι την αξία του ανοιχτού χώρου και το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.
Το βιβλίο “Από ήλιο και στάχτη” αποτελεί ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναδεικνύει το αίσθημα της ατομικής ευθύνης και τον αγώνα του ανθρώπου να διατηρήσει ζωντανό το ανθρώπινο πνεύμα. Ένα έργο που ξεκίνησε να γράφεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενσωματώνοντας τις εμπειρίες και τις σκέψεις του συγγραφέα για την ανθρώπινη κατάσταση.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελένη Αγρογιάννη, μετά τον χαιρειτισμό, απένειμε τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου, αναγνωρίζοντας έτσι τη μεγάλη του προσφορά στην πνευματική ζωή της περιοχής και της κοινωνίας γενικότερα.
Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από τη συμμετοχή δασκάλων κας Σοφίας Πεταλά και κας Μαρίας Τσόγκα και μαθητριών του ΓΕΛ Αμφιλοχίας, Ρέα Κουρκούτα και Δώρα Λιανού που πρόσφεραν την προσωπική τους αίσθηση και αντίληψη για το έργο, ενώ ο συντονισμός της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Κατερίνα Μολώνη.
Συνοψίζοντας, η παρουσίαση του βιβλίου “Από ήλιο και στάχτη” στην Πλατεία Αμφιλοχίας αποτέλεσε έναν πολιτιστικό και λογοτεχνικό γεγονός που συνέβαλε στην προβολή της λογοτεχνικής δημιουργίας και στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ συγγραφέα, αναγνωστών και πολιτών.
Ο Δήμος Αμφιλοχίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Μουσική Σχολή της κυρίας Ρόζας Μαλιγιάννη, τον μαθητή της Μιχαήλ Αδάμο, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμφιλοχίας, στον Αλέξη Βογά για την επιμέλεια κειμένων για την ιστορική ανασκόπηση του βιβλίου και στους επαγγελματίες της Αμφιλοχίας για την προσφορά τραπεζοκάθισμάτων.

 

Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις