Επίσκεψη μελών της  Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου

Επίσκεψη μελών της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου

Χθες, o επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή & την Αναγέννηση Τσούκας Ευάγγελος και αντιπροσωπεία της κίνησης συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλου, κύριο Ζάρβα, για να ενημερωθoύν για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας σε σχέση με την στελέχωσή του σε ιατρικό προσωπικό αλλά και τις λοιπές ελλείψεις που παρατηρούνται.
Από τις 12 θέσεις γιατρών ΕΣΥ που προβλέπονται για το Κέντρο Υγείας, μόνο 2 καλύπτονται ενώ στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού υπολογίζονται 2 γενικής ιατρικής, 2 παιδίατροι, 2 μικροβιολόγοι και 2 Επιμελητές, ειδικότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία ενός Κέντρου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό μέχρι σήμερα καλύπτονταν από τους αγροτικούς ιατρούς της περιοχής ο αριθμός των οποίων μειώθηκε δραματικά, ενώ σήμερα υπάρχει ένας αγροτικός ιατρός Αρωνιάδας και ένας από Μαλεσιάδαπου προέρχεται από ανακατάταξη. Σημειώνουμε ότι οι προβλεπόμενοι αγροτικοί ιατροί για την περιοχή είναι 6 συν 2 ( Φλωριάδας, Πατιόπουλου, Περδικακίου, Εμπεσού, Μαλεσιάδας, Αμοργιανών, Αρωνιάδας-Χαλκιοπούλου). Τέλος, το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ασφαλούς ασθενοφόρου, καθώς το υπάρχον δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ασφάλειας που απαιτούνται για τη διακομιδή και μεταφορά ενός ασθενούς.
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών είχε θίξει το ζήτημα της Υγείας των Πολιτών του Δήμου μας προεκλογικά ως το πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής και είχε καταθέσει σε δημόσιο διάλογο μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αντιμετωπίσει το κεντρικό πρόβλημα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης των Κέντρων Υγείας με αγωνιστική διάθεση προς το Υπουργείο Υγείας και παράλληλη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης (δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Κοινωνικού Φαρμακείου) για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν δωρεάν το κοινωνικό αγαθό της Υγείας.
Ξανακαταθέτουμε την πρότασή μας αυτή και καλούμε της δημοτική αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κινήσεις πολιτών σε εποικοδομητικό διάλογο και δράσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας.

Η πρότασή μας για τις πολιτικές Υγείας  ΕΔΩ

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*