Connect with us

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επίσκεψη ΕΠΑΛ στο εργαστήριο εφαρμοσμένων τεχνολογιών που βρίσκεται στο Αμπελάκι.

Δημοσιεύτηκε

στις

58

BBC model B, ίσως ο καλύτερος σπουδαστικός μικροϋπολογιστής που φτιάχτηκε ποτέ για παιδαγωγικούς σκοπούς.

 

Αυτή είναι μια πλακέτα οδήγησης της οθόνης γραφικών. Έχει ανάλυση 640Χ480 πίξελ και μια απειρία μικροτσιπ. Δεν θα τη συναντήσετε πλέον. Φτιάχτηκε το 1980!

 

Ένας προσωπικός υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε τόσο επαγγελματικά όσο και ως παιγνιδομηχανή. Παρουσιάστηκε το 1983

Advertisement

Αυτός ο μικροϋπολογιστής λειτούργησε κυρίως στην Αμερική. Έτρεχε με λειτουργικό CP/M και κάλυπτε μικρές επιχειρήσεις.

Η επίσκεψη
Η επίσκεψη στόχευε να δείξουμε στους ενήλικους σπουδαστές, (κάποιοι από αυτούς είναι επαγγελματίες της πληροφορικής, ), πως πρέπει να αξιοποιούμε τη γνώση που αποκτάται στην τάξη, για να δημιουργήσουμε εργαλεία που θα βοηθήσουν την κοινωνία.
Έτσι τους δείξαμε την ομάδα των συσκευών που αδρανοποιούν το COVID καθώς επίσης κάθε είδους ιούς μύκητες ή μικρόβια που όντας ανθεκτικά στα αντιβιοτικά προκαλούν θανάτους από ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις.
Τους δείξαμε το ποδήλατο που σχεδιάστηκε για να οδηγείται από τυφλά παιδιά, που όμως παραμένει κι αυτό στην αποθήκη μας.
Το σημαντικότερο σύστημα, ήταν αυτό που σχεδιάσαμε πριν από μια δεκαετία και αφορά στον επανασχεδιασμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που καταργεί τις άχρηστες πλέον πανελλήνιες εξετάσεις, επανεντάσσει τις τάξεις του Λυκείου στο μάθημα που παρέχει ουσιαστικές γνώσεις κι όχι φροντιστηριακή αποστήθιση. Κυρίως όμως ένα έθνος θα επέλεγε την πρότασή μας επειδή εντάσσει κάθε μαθητή/ρια εκεί που ακριβώς τους ταιριάζει. Γιατί μην ξεχνάμε ότι το 55% των παιδιών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φεύγει χωρίς να αποφοιτήσει και να πάρει δίπλωμα ή πτυχίο.
Δηλαδή δημιουργούμε ως αποτυχημένους τους μισούς νέους μας και εθελοτυφλούμε!
Τέλος παρουσιάστηκε η λειτουργία του συστήματος «Διαχείριση Σεισμών», όπου δείξαμε τον τρόπο που κάθε πολιτεία, το ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ, μετά από καταστροφική σεισμική δόνηση, θα γνωρίζει επακριβώς την κατάσταση των κτισμάτων της, ποια από αυτά κατέρρευσαν, πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, πόσοι από αυτούς βρίσκονται στη ζωή και έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας και ποια είναι η ακριβής θέση τους.
Είναι προφανές ότι όλα αυτά γίνονται με την απαραίτητη τεχνολογική τεχνογνωσία και αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες μικροεπεξεργαστών, γλωσσών προγραμματισμού και πρωτοκόλλων επικοινωνίας. Γιαυτό το λόγο δείξαμε την εξελικτική πορεία των επεξεργαστών, από το 1980 έως σήμερα.
Ελπίζουμε οι επισκέπτες μας να εισέπραξαν κάτι θετικό, δεδομένου ότι φεύγοντας τους ακούσαμε να λένε: «Τι κρίμα να πηγαίνει χαμένη τέτοια τεχνολογική γνώση που θα μπορούσε να βοηθήσει την πατρίδα μας!» Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *