Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση  θανάτου της Μαρίας Ιατρού στη θάλασσα της Αμφιλοχίας

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση θανάτου της Μαρίας Ιατρού στη θάλασσα της Αμφιλοχίας

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Ιατρού που έπεσε με το αυτοκίνητό της στην θάλασσα της Αμφιλοχίας ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα 17 Απριλίου. Στο δυστύχημα καταλήγει η πραγματογνωμοσύνη της Τροχαίας για τον θάνατο της Μαρίας Ιατρού που έπεσε με το αυτοκίνητό της στην θάλασσα της Αμφιλοχίας και μάλιστα δίχως την εμπλοκή άλλου οχήματος, αφού δεν εντοπίστηκαν σημάδια και ίχνη άλλου αυτοκινήτου, παρά μόνο συμβατά ίχνη με την πρόσκρουση του αυτοκινήτου της στο πρανές και εν συνεχεία στην θάλασσα.
Πρόσθετα, δεν εντοπίστηκαν σημάδια πέδησης στην άσφαλτο παρά μόνο η ροδιά στο χώμα και η πορεία του οχήματος έως την θάλασσα προκύπτει να ήταν σε απόλυτα ευθεία γραμμή. Να σημειωθεί επίσης ότι στο σημείο δεν υπάρχει προστατευτική μπάρα(στηθαίο).
Το σημείο αυτό, στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Βόνιτσας – Λευκάδας, σύμφωνα με τις Αρχές, τη νύχτα είναι σκοτεινό και η στροφή αιφνιδιάζει έναν οδηγό που δεν την γνωρίζει και που δύναται από πριν να έχει αναπτύξει ταχύτητα, ενώ θεωρείται από τις τοπικές Αρχές ως σημείο καρμανιόλα με μεγάλη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων. Μάλιστα, πέρυσι δύο ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο σημείο, ένας κάτοικος περιοχής που είχε την ίδια κατεύθυνση και ένας αστυνομικός διερχόμενος από Βόνιτσα προς Αμφιλοχία, ενώ δεκάδες είναι τα τροχαία κάθε χρόνο.
Αυτό είναι το πρώτο πόρισμα στο οποίο κατέληξαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αμφιλοχίας, που θα συντάξουν εγγράφως αυτά που είδαν και θα τα αποστείλουν αρμοδίως στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου στο οποίο είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της.
Κατά την νεκροψία-νεκροτομή ο ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό της άτυχης 36χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών, δεν μπόρεσε να εξάγει πολλά και σαφή συμπεράσματα λόγω της μεγάλης αλλοίωσης των οργάνων της από την πολυήμερη παραμονή στο νερό, το μόνο χτύπημα που βρήκε ήταν στο μέτωπο, το οποίο όμως δεν ήταν θανατηφόρο και έτσι πιθανόν πνίγηκε, ενώ στο κάθισμά της βρέθηκε δεμένη με την ζώνη ασφαλείας.
Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είχε γίνει κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
Το σημείο που βρέθηκε στο ανάχωμα ο προφυλακτήρας και η πινακίδα και στη συνέχεια το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο σε βάθος 4 μέτρων, δείχνει για τους αστυνομικούς ότι είχε αναπτυχθεί μεγάλη ταχύτητα και το αυτοκίνητο έφυγε εντελώς ευθεία και δίχως ελιγμό ή ενδείξεις απώλειας ελέγχου, τετ-α-κε κλπ.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*