Εξαπλώνεται ο κοροναϊός στην Ελλάδα – Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Το προφίλ των ασθενών

Εξαπλώνεται ο κοροναϊός στην Ελλάδα – Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Το προφίλ των ασθενών

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.
Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη, του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα, ανακοινώθηκαν χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού:
“Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ”.

Τα προηγούμενα κρούσματα
Τα προηγούμενα κρούσματα είναι φυσικά η ασθενής “0”, η 38χρονη που νόσησε πρώτη από τον κοροναϊό SARS-CoV-2, και ο 10χρονος γιος της, οι οποίοι νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ.
Πέραν αυτών ακόμα δύο κρούσματα υπάρχουν στην Αθήνα. Πρόκειται για δύο γυναίκες, 40 και 36 χρονών, οι οποίες νοσηλεύονται σε απομόνωση σε ειδικούς θαλάμους στο νοσοκομείο “Αττικόν”.
Και οι δύο γυναίκες είναι σε καλή κατάσταση στην υγεία τους.
Η 40χρονη είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και όταν επέστρεψε παρουσίασε συμπτώματα που τη θορύβησαν και μετέβη μόνη της στο νοσοκομείο.
Όσον αφορά το τέταρτο κρούσμα, πρόκειται για μία 36χρονη εκπαιδευτικό στον ιδιωτικό τομέα, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο και είχε επιστρέψει στις 21 Φεβρουαρίου χωρίς συμπτώματα του κοροναϊού. Την εβδομάδα που μας πέρασε, όμως, ανέβασε υψηλό πυρετό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι πάσχει από τον Covid-19. Μιας και η 36χρονη έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές, κάποια σχολεία έχουν κλείσει προληπτικά.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*