Εναρκτήρια εκδήλωση της Πρώτης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης του Προγράμματος Erasmus + στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Εναρκτήρια εκδήλωση της Πρώτης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης του Προγράμματος Erasmus + στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 , στο Μουσικό Σχολείο Άρτας η εναρκτήρια εκδήλωση της Πρώτης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης του Προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια. Μουσική και Πολιτισμός» με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών των 7 συνεργαζόμενων σχολείων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Άρτας, κ. Γεωργογιάννης Ιωάννης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους φιλοξενούμενους μαθητές και καθηγητές στο σχολείο και την πόλη μας ανέφερε «Ως δάσκαλος θεωρώ ότι θεμελιώδης αρχή της εκπαίδευσης είναι η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων μεταξύ των ανθρώπων. Πιστεύω λοιπόν ότι μέσα από αυτή τη συνάντηση δασκάλων και μαθητών από 6 διαφορετικές χώρες, θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε ιδέες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών μας, τον πολιτισμό, την μουσική και την τέχνη γενικότερα, κι αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος για τους μαθητές των σχολείων μας.»
Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας, τους φιλοξενούμενος μαθητές και καθηγητές υποδέχθηκε και καλωσόρισε η διευθύντρια κ. Ζιώρη Ανθούλα, παρουσιάζοντας τους στόχους του προγράμματος, την αξία της συνεργασίας και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της μουσικής στην εκπαίδευση. Παράλληλα τόνισε το σημαντικό ρόλο της παιδείας, ιδιαίτερα σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία, τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλη την Ευρώπη. Μόνο η παιδεία που είναι βασισμένη στις αρχές του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα , στο περιβάλλον και στον πολιτισμό μπορεί να δημιουργήσει θετική προοπτική για” τα παιδιά της Europia σε 100 χρόνια”.
Η συντονίστρια του Προγράμματος κ. Σιακαγιάννη Κλαίρη, εκπαιδευτικός ΠΕ07 παρουσίασε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της εβδομάδας.
Στη συνέχεια, οι μαθητές δημιούργησαν εορταστική ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς με τη συνοδεία μουσικών συνόλων του σχολείου και έδωσαν το μήνυμα της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της φιλίας των χωρών μέσα από την τέχνη. Ένας μεγάλος κύκλος χορού σχηματίστηκε στην αυλή του σχολείου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και καθηγητών με οδηγό τη μουσική και τα συναισθήματα που αυτή γεννά.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές αποθήκευσαν στην αυλή του σχολείου σημερινά αντικείμενα και μηνύματα για τα παιδιά της Europia σε 100 χρόνια. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα σπουδών και συμμετείχαν σε ένα μουσικό – εικαστικό εργαστήρι με θέμα «Μουσικά ερεθίσματα- εικαστικές δημιουργίες». Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με πρόβα όλων των μαθητών για την κοινή συναυλία, την  Παρασκευή 11-03-2016.

mousiko-sxoleio-artas-erasmus mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg1 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg2 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg3 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg4 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg7 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg8 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg9 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg10 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg11 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg12 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg13 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg14 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg15 mousiko-sxoleio-artas-erasmus.jpg16

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*