ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ “ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ “ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ”

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ “ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ” ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ

akarna_  akarnan-  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και της απαραίτητης όσο ποτέ σήμερα σύσφιξης των σχέσεων συγχωριανών και φίλων, διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο των εργαζομένων του ΟΤΕ Αττικής επί της 3ης Σεπτεμβρίου 110 στην Πλατεία Βικτωρίας την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013. Δυστυχώς τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα με τις πολλές καταιγίδες εκείνη την ώρα στην Αττική δεν επέτρεψαν σε πολύ κόσμο να βγει από τα σπίτια του.

Κόντρα σε όλα αυτά όμως αλλά και στις διακοπές ρεύματος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τον υπάρχον κόσμο μιας και έγιναν μούσκεμα και ταλαιπωρήθηκαν να έρθουν μέχρι εκεί και τους ευχαριστούμε που έκαναν αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια. Η εκδήλωση δεν ήταν δυνατόν να αναβληθεί μιας και μας τίμησαν με την παρουσία τους κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Πιστεύουμε όμως πως τους δικαιώσαμε για την επιλογή τους την μέρα αυτή να βρεθούν σε μια σπάνια ποιοτική και διαφορετική αλλά πραγματική πολιτιστική εκδήλωση, χωρίς χορούς και πανηγύρια διότι δεν είναι αυτός ο μοναδικός σκοπός των συλλόγων.

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχαν δεκάδες βιβλία τοπικού περιεχομένου όπου μπορούσαν οι παρευρισκόμενοι να τα ξεφυλλίσουν και να τα αναζητήσουν στα βιβλιοπωλεία ή από τους συγγραφείς και Συλλόγους.
Στη συνέχεια μια διακοπή ρεύματος από την καταιγίδα, με αστραπές και βροντές, μας καθυστέρησε για λίγο αλλά ο ηλεκτρολόγος ευτυχώς αμέσως αποκατέστησε τη βλάβη. Η εκδήλωση ξεκίνησε παρουσιάζοντας την εξαίρετη δουλειά του Γιώργου Μπελεσιώτη με τα ντοκιμαντέρ που έκανε για την περιοχή μας και προτείναμε αυτά να προβληθούν στα σχολεία του Δήμου μας, μιας και αυτός τα παραχωρεί. Ο  Βονιτσάνος σκηνοθέτης Γιώργος Μπελεσιώτης πήρε το μικρόφωνο συγκινημένος και ευχαρίστησε όλους και αναφέρθηκε στο έργοτου επίσης ευχαρίστησε το σύλλογο για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και την έκπληξή του για την βράβευση που του επιφύλαξε. Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του που έχειβραβευτεί πολλές φορές και έχει δείξει η κρατική τηλεόραση με τίτλο « Στα Γρέκια του Βάτου» και αναφέρεται στην δεκαετία του 70 όπου ερχόταν για ξεχειμαδιό πολλοί κτηνοτρόφοι την άνοιξη, εκεί στον οικισμό του Βάτου και δημιουργούσαν μια οργανωμένη κοινωνία (τα λόγια είναι περιττά σας το δείχνουμε πιο κάτω).

Ο Γιώργος Μπελεσιώτης καταχειροκροτήθηκε για το ντοκιμαντέρ αυτό από τους παρευρισκόμενους.
Στην συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε ένα σπουδαίο τραγούδι  που μελοποίησε ο Σύλλογος μας σε στίχους του Σοφοκλή Σκουλικαρίτη που μας το έστειλε από Αμερική με τίτλο «Σαν πληγωμένος αετός» με την βοήθεια του  Βασίλη Καραγιάννη που το τραγούδησε κιόλας και αναφέρεται σε όλους τους άτυχους νέους του χωριού μας.
Επίσης φτιάξαμε και ένα ερασιτεχνικό videoclip και όλοι οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν.
Μια εκδήλωση στην οποία δεν άκουγες ούτε ψίθυρο, όλων τα μάτια ήταν στραμμένα στην γιγαντοοθόνη όσο κράτησε η παρουσίαση.
Στην συνέχεια κουβεντιάσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από την Κατούνα που είναι πάντα η βάση μας, είναι η ψυχή μας και η πηγή της δύναμης μας.
Τα μέλη του Δ.Σakarnan-1. του συλλόγου μας έδωσαν το παρόν και πάλι στην εκδήλωση.
Στην εκδήλωση αντάμωμα, μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν πολλοί συγχωριανοί, συνδημότες και φίλοι ανάμεσα τους: ο Παναγιώτης Κοντός καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της (ΑΙΠΟΕ), Μπερερής Διονύσης συγγραφέας και Γεν. Γραμματέας της ΑΙΠΟΕ, Κουβέλης Μπάμπης συγγραφέας και ταμίας ΑΙΠΟΕ, ο Βασίλης Μουρκούσης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και τέχνης Μπάμπης Τσελεπής, ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής κ. Πατούλας Χρυσόστομος, ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Στεργίου Δημήτριος, από τον Περιβαλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας η Μαρία Πίττα, από το Σύλλογο Τρυφιατών ο Πάνος Αγραφιώτης, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θυρρειωτών Μωραΐτης  Περικλής και η Ελευθερία Σώζου, επίσης από το Θύρρειο ο Γιάννης Δέλλας και η Έφη Δέλλα, το μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Μεδεών Κατούνας Νίκου Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Τάκη Καρναβά «ο Μπαρμπα Τάκης» Γιάννης Καρναβάς, από τους Μοναστηρακιώτες ο Διονύσης Πετρόπουλος, ο Δάσκαλος και δημοτικός τραγουδιστής Βασίλης Κολοβός, από το σύλλογο Αετινών ο δημοτικός τραγουδιστής Αναγνωστέλος Θανάσης και ο Σπύρος Μπάκας από την Κωνωπίνα ο Δημήτριος Μπαλάφας από Πρόδρομο ο  Μάκης Κατσαρομήτσος  και από Σκουρτού ο Μακης Σρατούλης. Επίσης ήταν κοντά μας τα π. μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Ζώης Αθαakarnan-2νάσιος, Καρέλου Αντωνία και Μούχας Θεόδωρος. Την εκδήλωση στήριξε οικονομικά η Γεροχρήστου Αθανασία. Ευχαριστούμε το Νίκο Κασόλα από το Μοναστηράκι πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΤΕ Ατικής που μας παραχώρησε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Επόμενο ραντεβού δώσαμε στο χορό μας ελπίζουμε να το επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθεί. Θα υπάρξει ανακοίνωση.
Πάντα με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ»

πηγη:katounanews.blogspot.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*