Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Φίλου: Κίνητρο της υποψηφιότητάς μου, η καθημερινότητα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη

Δημοσιεύτηκε

στις

1946

Ο πολίτης, η καθημερινότητα του και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, αποτέλεσαν το κίνητρο για τη Συμβολαιογράφο Ειρήνη Φίλου να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αμφιλοχίας, με την παράταξη “Δήμος για όλους” του Σάκη Τουρουνίδη.
Έχοντας ήδη προηγούμενη εμπειρία από την συμμετοχή της, τόσο σε συλλόγους, όσο και από την θέση της προέδρου του Κέντρου Λόγου Τέχνης και Επιστήμης «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ», διεκδικεί την ψήφο των συνδημοτών της.

Τι ήταν αυτό το οποίο σας κέρδισε ως πολίτη και επιλέξατε την κάθοδο σας στις δημοτικές εκλογές με την δημοτική παράταξη “Δήμος για όλους” του Σάκη Τουρουνίδη;
Το όραμα και το σχέδιο του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης μας κ. Σάκη Τορουνίδη και τα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα που καλείται να το υλοποιήσει, αποτέλεσαν για μένα το κλειδί για να αποδεχθώ την πρόταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δήμος για όλους».
Ένα σχέδιο για έναν σύγχρονο δήμο για όλους, που βασίζεται στην εμπειρία του ίδιου στην αυτοδιοίκηση, και σε ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά.

• Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας;
• Η καθαριότητα και η ασφάλεια θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα, η εικόνα του τόπου μας είναι σημαντική για μας αλλά και στους επισκέπτες μας, οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Να δοθεί έμφαση σε τομείς προσέλκυσης τουριστών επιπέδου και στον θεματικό τουρισμό.
• Σχολικές υποδομές που να είναι αντάξιες των παιδιών μας, όπως και η παιδεία και ο πολιτισμός είναι ζητήματα που θα πρέπει να μας απασχολούν.
• Στήριξη των αγροτών μας, και του πρωτογενή τομέα.
• Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων που αφορούν τον Δήμο, με οργανωμένες μελέτες που δεν θα αφήνουν χαμένη καμία ευκαιρία χρηματοδότησης.
• Χρειάζεται ένα συντονισμένο σχέδιο που καθημερινά θα φροντίζει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με έργα μικρά και μεγάλα αλλά κυρίως με νοιάξιμο και φροντίδα από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

•Ποια είναι η αίσθηση που ως σήμερα έχετε αποκομίσει, περιοδεύοντας στον Δήμο Αμφιλοχίας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, και ποια μηνύματα καταγράφετε από τους δημότες;
Ελλείψεις και θέματα που χρήζουν βελτίωσης αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας, καθώς ο Δήμος είναι ένα ζωντανό σύστημα που μεταβάλλεται, διαμορφώνεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των δημοτών και να ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, σε προβλήματα και ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν.
Ο δήμος χρειάζεται σωστή και ολοκληρωμένη διοίκηση. Απαιτείται γνώση του αντικειμένου, στρατηγικός επανασχεδιασμός των διαδικασιών και του τρόπου λειτουργίας, και σωστή και ολοκληρωμένη υλοποίηση.
Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες του Δήμου είναι πραγματικά πολύ μεγάλες σε πολλούς άξονες και με την σωστή διοίκηση, μπορεί το όραμα να γίνει πραγματικότητα.

Πιστεύετε πως μπορούν να συνδυαστούν όλα, όπως παιδιά, οικογένεια, εργασία και ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση;
Πιστεύω πως όταν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος, πρόγραμμα και μεθοδικότητα, υπάρχει πάντα και ο τρόπος. Αυτό δεν σημαίνει πως η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα, είναι εύκολη υπόθεση. Αντίθετα, απαιτεί θυσίες σε επαγγελματικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι ο άνθρωπος που επιδιώκει να είναι μέρος της μελλοντικής αλλαγής και θέλει να διαθέσει τον εαυτό του για το κοινό καλό, θα βρει τον τρόπο να τα συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο, επιδιώκοντας πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα.
• Τι είναι αυτό το οποίο θα επιδιώκατε να υλοποιήσετε την επόμενη ημέρα της εκλογής σας ως δημοτική σύμβουλος;
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, εγώ και η οικογένεια μου, σε έναν θαυμάσιο τόπο με τον οποίο είμαι δεμένη, καθώς και με τους ανθρώπους του, που νοιάζομαι και αγαπώ. Έναν τόπο που ονειρεύομαι να αναπτυχθεί και η ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να βελτιώνεται καθημερινά.
Σκοπός της υποψηφιότητας μου είναι να διαθέσω τις δυνάμεις μου σε οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί και υπάρχει ανάγκη. Για μένα, η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει εθελοντικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Οι σπουδές μου, η επαγγελματική διαδρομή μου, οι γνώσεις και οι ικανότητες μου, αλλά πολύ περισσότερο, η όρεξη μου για προσφορά και δημιουργία, μπορεί να φανούν χρήσιμες για τον τόπο μας. Ως δημοτικός σύμβουλος, θα εργαστώ αδιάκοπα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών μου και για την εκπροσώπησή τους σε κάθε επίπεδο της Δημοτικής Διαχείρισης.

Advertisement

• Και τέλος, θα ήθελα να κλείσουμε με έναν δικό σας επίλογο, ένα δικό σας μήνυμα…
Το δικό μου μήνυμα είναι ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί κομμάτι του τόπου μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη.

  Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *