ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ; (Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο).

ΕΔΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ; (Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο).

Το Μεσολόγγι που διέπρεψε και μεγαλούργησε ως πρωτεύουσα της Δυτικής Ρούμελης, που ανέδειξε πλειάδα πρωθυπουργών και που τις τελευταίες 10ετίες με όλο το Νομό Αιτωλ/νίας βρίσκεται ας πούμε σε αφάνεια, σε λήθαργο, σε παρακμή, υπανάπτυξη και μαρασμό, καιρός είναι να βγει μπροστά, μεγαλεπήβολα και με όραμα να αναδειχθεί έδρα Περιφέρειας.
Δεν είναι πρώτη φορά που αρθρογραφώ υποστηρίζοντας περιφερειακές αλλαγές,αλλά τώρα επανέρχομαι με σχέδιο. Κανένα σχέδιο δεν προχωράει χωρίς το όραμα να υπάρξουν τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Με τη διαίρεση της Αιτωλ/νίας σε Μεσολογγίου και Αγρινίουπου πρέπει να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε θα έχουμε κάνει το πρώτο σημαντικό και αποφασιστικό βήμα.
Μιλώντας με φίλο δημοσιογράφο μου είπε δεν είναι εφικτό το σχέδιο γιατί δεν θα θελήσει καμία γειτονική Π.Ε. να συνταχθεί με τις δυο νέες Π.Ε. Η απάντησή μου είναι ότι τα έχω σκεφθεί αυτά και εκπόνησα με το μυαλό μου πολλές σοβαρές εναλλακτικές κινήσεις από τις οποίες αν κινηθούμε σωστά και διπλωματικά θα βρεθεί με μεγάλες πιθανότητες η πολυπόθητη τρίτη Π.Ε.Αναφέρω την μία από τις εναλλακτικές. Παράγοντες Μεσολογγίου και Ναυπάκτου θα κινηθούν συστηματικά διπλωματικά και πολιτικά να επιτύχουν απόσχιση της Δωρίδας από Φωκίδα και ενσωμάτωσή της σε ξεχωριστή Π.Ε. Ναυπάκτου. Υπόψη ότι και τώρα η Δωρίδα είναι ενδοχώρα της Ναυπάκτου στην οποία και εξυπηρετείται πολλαπλά οπότε πιθανότατα θα δεχθεί γιατί θα της υποσχεθούν π.χ. αστική διασύνδεση με τα χωριά της κι όπου αυτή υπάρχει, να πυκνώσουν τα δρομολόγια. Ερώτημα είναι τι θα γίνει η λοιπή Φωκίδα. Απλούστατα θα κολλήσει με Βοιωτία. (όπως λέγαμε ως τώρα Αιτωλ/νία, θα λέμε Βοιωτοφωκίδα).
Έτοιμη λοιπόν, έτοιμη θα είναι η Περιφέρεια Δυτ. Ρούμελης με έδρα το Μεσολόγγι! Χαλάλι του να παίξει το ρόλο που θα του αξίζει δικαιωματικά όχι μόνο ως ευρισκόμενο ανάμεσα από Αγρίνιο και Ναύπακτο αλλά και επιβραβευτικά για τις πρωτοβουλίες τις οποίες οφείλει και πρέπει να πάρει. Έχω στο μυαλό μου άλλες τρεις εναλλακτικές κινήσεις τις οποίες δεν είναι του παρόντος να αναφέρω, παρά μόνο να ευχηθώ στο Ιερό Μεσολόγγι και τη Δυτική Στερεά: Καλή λευτεριά από τις παθογένειες που μας καταντάνε σύγχρονους ραγιάδες και φουκαράδες για να πάψουμε να είμαστε εξάρτημα Πατρεοκεντρικών συμφερόντων.
Έχω ισχυρότατα επιχειρήματα να τεκμηριώσω, να υποστηρίξω και να πείσω για την αναγκαιότητα να προχωρήσει το σχέδιο με την τέχνη του εφικτού που είναι θέμα ορθής και ρεαλιστικής πολιτικής που κατά τη γνώμη μου πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της Αιτωλ/νίας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ.ΜΑΚΡΗΣ – Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*