ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ “ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

“Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες που θα συναντήσουμε είναι πολλές.
ΚΑΙ στα δύσκολα.  Όμως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί
Έχουμε ΚΑΙ τη γνώση  ΚΑΙ την εμπειρία ΚΑΙ τη δύναμη να το πετύχουμε”
Σε μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση  μετατράπηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Δύναμη Πολιτών”
Υποψήφιοι σύμβουλοι και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν για να ευχηθούν καλή επιτυχία στην διεκδίκηση της δημαρχίας από τον Γιώργο Αποστολάκη και τους συνεργάτες.
Πραγματοποιήθηκαν χθες, Σάββατο, το βράδυ και ώρα 9:00 τα εγκαίνια του συνδυασμού “Δύναμη Πολιτών” με υποψήφιο δήμαρχο τον Γεώργιο Αποστολάκη.  Πολλοί όπως και ο ίδιος ο Γ. Αποστολάκης δεν περίμεναν τέτοιο ξέσπασμα του κόσμου στα εγκαίνια. Με το τέλος των εγκαινίων ο κ. Αποστολάκης πήρε το λόγο.
Διαβάστε την ομιλία του Γιώργου Αποστολάκη:
Φίλες και φίλοι, η  δυναμική σας παρουσία  απόψε εδώ, δίνει αισιοδοξίας, μήνυμα ενότητας, μήνυμα συμμετοχής, δίνει το μήνυμα της νίκης, στις εκλογές  τις 18 του Μάη.

Απόψε, όλοι μαζί, σφραγίζουμε  την κοινή μας απόφαση να πάμε τον τόπο μας πιο μπροστά, πιο ψηλά, εκεί που δικαιούται, εκεί που του αξίζει.  Με αγώνα,  με ενότητα, με δημιουργικό πνεύμα, με αποτελεσματικότητα. Εμείς το έχουμε αποδείξει. Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε δώσει εξετάσεις. Κι έχουμε  αποδείξει ότι. ΚΑΙ θέλουμε ΚΑΙ ξέρουμε ΚΑΙ μπορούμε να πετύχουμε αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής του Συνδυασμού,  ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Στην απόφασή μου αυτή, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αγάπη μου για αυτό τον τόπο και η αγωνία μου για το μέλλον του,  αλλά και οι παραινέσεις όλων εσάς, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και έχουμε τους ίδιους στόχους. Συμπατριώτες, όλοι ξέρουμε  πια ότι η  τοπική αυτοδιοίκηση, έχει αλλάξει μορφή.

Ο Καλλικρατικός δήμος έχει αυξημένες αρμοδιότητες, και σύνθετες  δραστηριότητες. Τα προβλήματα είναι πιο πολλά, πιο περίπλοκα. Απαιτούν συνεργασία και συμμετοχή όλων των δημοτών. Απ΄ όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα, απ΄ όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης του δήμου, και να τον προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα, και στις νέες απαιτήσεις. Για το σκοπό αυτό χρειάζονται πρόσωπα με εμπειρία, με γνώσεις στη δημόσια διοίκηση, με θέληση. Πρόσωπα με  ηγετικές ικανότητες, που μπορούν να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, να συνενώνουν δυνάμεις και να βρίσκουν τις πιο κατάλληλες λύσεις. Στα  3  1/2 χρόνια που πέρασαν, αγνοήθηκαν ευκαιρίες, χάθηκαν χρήματα, έμεινε ανεκμετάλλευτο το ανθρώπινο κεφάλαιο του δήμου.
Κι όλα αυτά από την αδιαφορία και την ανικανότητα ορισμένων.
Γνωρίζετε άλλωστε ότι, τα μοναδικά μεγάλα έργα που εκτελούνται αυτή την τετραετία, ήταν ήδη προγραμματισμένα  και δημοπρατημένα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές των δήμων Ανακτορίου και Μεδεώνος…. Συμπατριώτες, Στις εκλογές του Μάη, ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας, για να χτίσουμε όλοι μαζί μια νέα δημοτική αρχή: Μια δημοτική αρχή, που θα σέβεται τους πολίτες της, θα τους εμπνέει και θα τους υπηρετεί. Που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα  και θα επεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους. Μια δημοτική αρχή, που θα εφαρμόσει σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση.
Που θα  αξιοποιήσει την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό της, για την προκοπή του τόπου.
Που θα αναζητά ευκαιρίες ανάπτυξης και προβολής  του δήμου. Που θα συνεργάζεται άψογα με τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς  και επιστημονικούς φορείς του τόπου μας, χωρίς κανένα αποκλεισμό.
Που θα αξιοποιεί  όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα   και θα στηρίζει κάθε επενδυτική πρωτοβουλία για βιώσιμη ανάπτυξη και σταθερές θέσεις εργασίας.
Οραματιζόμαστε: Ένα Δήμο σύγχρονο, ανοιχτό στο μέλλον, με προοπτικές ανάπτυξης. Ένα Δήμο κοινωνικά δίκαιο, με Ανθρώπινο πρόσωπο και ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Ένα Δήμο πρωταγωνιστή. Ένα δήμο που θα υψώνει δυνατά τη φωνή του, όταν πρόκειται για το καλό του τόπου. Ένα Δήμο ανοικτό, πέρα από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες. Ένα Δήμο δυναμικό, που θα  έχει λόγο στα θέματα ανάπτυξης της περιοχής.
Ένα Δήμο ΑΝΤΑΞΙΟ της ιστορίας του και των Ανθρώπων του. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες που θα συναντήσουμε είναι πολλές.
ΚΑ Ι στα δύσκολα.  Όμως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί
Έχουμε ΚΑΙ τη γνώση  ΚΑΙ την εμπειρία ΚΑΙ τη δύναμη να το πετύχουμε.
Αρκεί να ανοίξουμε το βηματισμό μας, να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους και τα προγράμματα της ΕΕ και όχι μόνο. Με καινοτόμες ιδέες. Με υπομονή  και επιμονή. Με σωστό προγραμματισμό.
Φίλες και φίλοι. Οι δημοτικές εκλογές του Μάη είναι καθοριστικές για την πορεία του τόπου μας την επόμενη κρίσιμη πενταετία.
Η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», συμμετέχει σ’ αυτές τις εκλογές με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία και τις γνώσεις των παλαιοτέρων, με το δυναμισμό και τη μαχητικότητα των νέων, χωρίς τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και τις αγκυλώσεις των κομματικών χώρων. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του και τις δυνατότητές τους και θα τις αξιοποιήσουμε. Με γνωρίζετε καλά και σας γνωρίζω. Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν έκανα και λάθη. Αυτά όμως με δίδαξαν.
Όμως ξέρετε ότι δεν συμβιβάστηκα με τη λογική της μιζέριας.
Ποτέ δεν αποδέχθηκα τη λογική του «δεν γίνεται τίποτε».
Δεν γίνεται τίποτε για όσους δεν θέλουν δεν ξέρουν, για όσους δεν μπορούν. Ακόμα χειρότερα, για όσους λησμονούν  γιατί τους εμπιστεύθηκαν οι δημότες. Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας περνάει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της.
Μια κρίση, πολιτική,  κοινωνική, οικονομική,  πολιτισμική. Αυτό όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από εκείνους που, δεν μπόρεσαν, δεν ήξεραν, δεν προσπάθησαν να πετύχουν κάτι για τον τόπο τους. Πιστέψτε όμως φίλοι μου.
Δεν υπάρχουν κλειστές πόρτες, όταν ξέρεις που θα βρεις τα κλειδιά. Το πρώτο μας βήμα θα είναι η ενεργοποίηση των δημαρχείων Κατούνας και Παλαίρου, με παρόντα αντιδήμαρχο με ουσιαστικές αρμοδιότητες. Τα δημοτικά συμβούλια θα γίνονται τακτικά και στην Πάλαιρο και στην Κατούνα. Και όταν λέμε τακτικά ΕΜΕΙΣ το εννοούμε και όχι δυο φορές στη διάρκεια της θητείας. Επιτέλους, ας το καταλάβουν όλοι. Οι υπηρεσίες του δήμου δεν είναι για να ταλαιπωρούν τον δημότη, αλλά για να τον εξυπηρετούν.
Συμπατριώτες, καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου μας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι τα σημαντικά έργα υποδομής, που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο εξόδου από τη μιζέρια. Το πρόγραμμά μας, που αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες όλων των δημοτών, από όλα τα διαμερίσματα, έχει σα στόχο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ,  ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ  και τη  ΝΕΟΛΑΙΑ. Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και δε θα μείνουν κούφια λόγια.
Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί και να αξιοποιηθεί η  μαρίνα της Βόνιτσας, να επεκταθεί η μαρίνα Παλαίρου και να δρομολογηθεί η χωροθέτηση  μαρίνας στη Πλαγιά.
Να ενεργοποιηθεί ξανά, το  πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, στο οποίο είχαμε εντάξει έργα και δράσεις μόνο για το δήμο Ανακτορίου περίπου 75 εκ ευρώ, αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή το αγνόησε και το εγκατέλειψε. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του φράγματος των Αχυρών και να αξιοποιηθεί με αρδευτικά έργα, για όλη την ευρύτερη περιοχή. Να λειτουργήσουν τα λουτρά της Τρύφου,  και  να γίνουν επιτέλους τα σφαγεία Κατούνας που ήταν μόνιμη, προεκλογική υπόσχεση. Είναι απαραίτητο να γίνουν τα αναγκαία  έργα υποδομής για  να στηρίξουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο της περιοχής μας, με δρόμους, αρδευτικά έργα , και επεκτάσεις του δικτύου της ΔΕΗ.
Θα δώσουμε προτεραιότητα στην τουριστική ανάπτυξη, τόσο στο μέτωπο του Ιονίου, από Πάλαιρο-Πογωνιά μέχρι Πλαγιά – Περατιά, όσο και στον Αμβρακικό κόλπο από Άγιο Νικόλαο μέχρι Λουτράκι. Και βέβαια δεν θα αγνοήσουμε τον αγροτοτουρισμό, σε συνδυασμό με το θρησκευτικό και αρχαιολογικό τουρισμό.  Θα βελτιώσουμε και θα ολοκληρώσουμε το βιολογικό καθαρισμό στη Πάλαιρο.
Και επιτέλους, ας μας πουν, τι γίνεται με το βιολογικό καθαρισμό της Κατούνας;
Το ενδιαφέρον τους εξαντλήθηκε στη γνωστή αγορά του οικοπέδου?
Συμπατριώτες.
Στις εκλογές του Μάη, ζητώ την εμπιστοσύνη σας.
Εσείς είστε η δύναμή μας, μαζί θα πορευτούμε  με σιγουριά στη πρόοδο και την ανάπτυξη χωρίς καμιά διάκριση, χωρίς αποκλεισμούς. σας καλώ να συμπαραταχθείτε μαζί μας, για να χτίσουμε το δήμο που μας αξίζει. Τα όνειρά μας για τον τόπο είναι πολλά και μεγάλα. Είναι αλήθεια ότι βάζουμε τον πήχη ψηλά.
Γιατί εμείς ξέρουμε και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό το υπόσχομαι προσωπικά και το εγγυάται το ψηφοδέλτιό μας. Οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, είναι άνθρωποι με εμπειρία και ικανότητες.
Άνθρωποι με όραμα και καινοτόμες ιδέες,  με  ενθουσιασμό και διάθεση να προσφέρουν στο τόπο. Άνθρωποι που προέρχονται από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, άνδρες και γυναίκες, νέοι και νέες, αγρότες,  κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες,  υπάλληλοι, επιστήμονες. Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να δώσουμε όραμα και προοπτική στον τόπο μας. Η μάχη των εκλογών άρχισε  Είμαστε όλοι εδώ.  Οι πολίτες μίλησαν.  Η κοινωνία πήρε την απόφασή της για τις εκλογές του Μάη.  Εμπρός λοιπόν στον αγώνα εμπρός για τη νίκη, η νίκη  είναι δική μας.
Γεια σας και με τη νίκη.

πηγή:katounanews.blogspot.gr

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*