Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Εβδομάδα Υγείας από το Δήμο Αρταίων: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των συμπολιτών μας στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

1

Και συλλογή 20 φιαλών αίματος σε εθελοντική αιμοδοσία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την ημέρα που ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στην πόλη μας οι δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Κοινωνικών Δομών και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αγγέλα Τσώλα, ήταν πλούσιες και οι πολίτες συμμετείχαν ενεργά σε όλες.

Στις 28 Μαρτίου 2024 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την Υγεία με ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρου Αγίου Μαξίμου και με εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι συμπολίτες μας ενημερώθηκαν για τη διασύνδεση των Υπηρεσιών Υγείας και Δομών του Δήμου Αρταίων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και φροντίδα.

Aπό 1 Απριλίου και έως την Ημέρα Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, 7 Απριλίου, καθημερινά γίνονταν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και στο Κ.Υ. Άρτας. Περισσότεροι από 120 συμπολίτες μας, έλαβαν μέρος στη δράση του Δήμου κάνοντας τις εξετάσεις τους.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Αρταίων έγιναν μετρήσεις ζωτικών σημείων (έλεγχος ΒΜΙ), μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και μετρήσεις σακχάρου αίματος σε 40 μέλη της Δομής. Επίσης έγινε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών του για την αξία της πρόληψης, της άσκησης και της υγιεινής διατροφής.

Advertisement

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Δημαρχείο, οι συνδημότες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο iSAVElives (Πρακτική Εξάσκηση – Πρώτες Βοήθειες). To ενδιαφέρον για το σεμινάριο ήταν μεγάλο και πολλοί οι συμπολίτες μας που το παρακολούθησαν. Οι εκπαιδευτές προσέφεραν δυνατότητες εκμάθησης διάσωσης της ανθρώπινης ζωής, μέσω της καθοδηγούμενης ΚΑΡΠΑ. Oι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Με γνώμονα την εθελοντική προσφορά, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Νομού Άρτας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας και τον Δήμο Αρταίων συμμετείχαν ενεργά σε αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, στο 7ο Δημοτικό σχολείο Άρτας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εθελοντική προσφορά αίματος και μέσα από την δράση ευαισθητοποιήθηκαν και γνώρισαν την αλληλεγγύη. Συλλέχθηκαν 20 φιάλες αίμα.
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό και συνομίλησε με γονείς και παιδιά. Αναφερόμενος στην Ημέρα επισήμανε: «Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής. Το αίμα δεν αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Τα παιδιά μας, μαθαίνοντας την εθελοντική αιμοδοσία, μόνο μία καλύτερη γενιά μπορούν να δημιουργήσουν. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία υπενθύμισης και ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, αλλά και του δικαιώματος της ισότιμης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη όλων των πολιτών. Αποτελεί επίσης απόδοση τιμής στο ανθρώπινο κεφάλαιο της Υγείας που καθημερινά δίνει μάχες για την ανθρώπινη ζωή».

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί το Νοσοκομείο, το Κ.Υ. Άρτας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στις δράσεις για την Υγεία, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Νομού Άρτας οι οποίο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή και τους εκπαιδευτές του iSAVElives για το εμπεριστατωμένο σεμινάριο και τις πλούσιες πληροφορίες που μοιράστηκαν με τους συμπολίτες μας. Ακολουθήστε το e-maistros.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις