Είσαι ο επόμενος

Είσαι ο επόμενος

Τίτλος: Είσαι ο επόμενος
Συγγραφέας: Gregg Hurwitz
Μετάφραση: Μαρία Μπισμπιγιάννη
Εκδόσεις: λογείον
Σειρά: Αστυνομικό λογείον (Αστυνομικό μυθιστόρημα)
Λ.Τ. 14,90 Σελ. 526

Ο Gregg Hurwitz είναι ο άνθρωπος που γράφει –μεταξύ άλλων- τα κείμενα για τα περιοδικά Batman (Dark Knight), Wolverine, The Punisher, Penguin κ.ά. Γράφει, επίσης, τα κείμενα πολλών τηλεοπτικών σειρών, ενώ τα βιβλία του έχουν λάβει πληθώρα βραβείων και είναι διεθνή μπεστ σέλερ. Το, Είσαι ο επόμενος, είναι το πρώτο του βιβλίο που μεταφράζεται στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις λογείον. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή του εκδοτικού οίκου, καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο είχε επιλεγεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα για το Amazon.UK, για το περιοδικό People, για το περιοδικό Publishers Weekly, για το περιοδικό Global Traveller και για πολλά άλλα περιοδικά του χώρου ― οι διακρίσεις για το συγκεκριμένο βιβλίο δεν σταματούν, φυσικά, εδώ.
Τολμώ να πω ότι πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που επαναπροσδιορίζει το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Ένα από τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει ποτέ. Από τη στιγμή που ξεκινήσει κανείς το διάβασμα, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να σταματήσει. Η ένταση και η αγωνία που προκαλεί η  γραφή του Hurwitz, αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη. Καλοστημένοι χαρακτήρες, γρήγορη πλοκή, ασταμάτητη δράση, κινηματογραφικές σκηνές, συγκίνηση, ανατροπές. Όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα να ξεχωρίζει, υπάρχουν στο συγκεκριμένο βιβλίο και με το παραπάνω. Στοιχεία που θα σας κάνουν να ταυτιστείτε με τον πρωταγωνιστή, να βιώσετε την απώλειά του, την αγωνία του, την απόγνωση και ―τελικά― τη λύτρωση.
Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Μάικ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του σε ηλικία 4 ετών και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο. Κανένας δεν τον αναζήτησε, ενώ έχει μερικές αποσπασματικές αναμνήσεις από τους γονείς του. Σήμερα, ως ενήλικος, ζει τη ζωή που πάντοτε επιθυμούσε. Είναι παντρεμένος με τη γυναίκα της ζωής του και έχει μια οχτάχρονη κόρη. Η εταιρεία του πρόκειται να ολοκληρώσει ένα «πράσινο» πρότζεκτ, έναν οικισμό με οικολογικά σπίτια. Τότε συμβαίνει κάτι που αλλάζει τη ζωή του: Κάτι από το παρελθόν του, κάτι που ο ίδιος δεν θυμάται, επιστρέφει για να προκαλέσει τρόμο στην οικογένειά του.
Μαζί με τον Σεπ ―έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο, αλλά και μοναδικό του φίλο από τα χρόνια του ορφανοτροφείου― θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει την οικογένειά του από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την τρομακτική απειλή, Είσαι ο επόμενος. Και για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του.
Δοκιμάστε να διαβάσετε το βιβλίο και θα το λατρέψετε. Φροντίστε μόνο να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, γιατί δεν πρόκειται να το αφήσετε από τα χέρια σας. Στα θετικά του βιβλίου συγκαταλέγονται η πολύ καλή μετάφραση, με ρέοντα λόγο, που κατορθώνει να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του αμερικανικού κειμένου και η πολύ χαμηλή τιμή του βιβλίου (526 σελ. 13,41 με έκπτωση 10%). Στη Λάρισα θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Prosperus (Αθ. Διάκου 2).
Ευαγγελία Αθ. Ακρίβου.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*