Δύο περιστατικά άρνησης της μάσκας στην Άρτα – Παρέμβαση του Εισαγγελέα

Δύο περιστατικά άρνησης της μάσκας στην Άρτα – Παρέμβαση του Εισαγγελέα

Η άρνηση εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Άρτας να φορέσει μάσκα προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και το γεγονός διερευνάται από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, όπως προβλέπει η υγειονομική διάταξη και η Δ/νση του σχολείου ανέφερε το γεγονός στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας όπως προβλέπει η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις.. Έχει ξεκινήσει ήδη η διερεύνηση του περιστατικού καθώς η χρήση μάσκας στις σχολικές μονάδες αποτελεί Νόμο του Κράτους και είναι υποχρεωτική. Επομένως, η μη συμμόρφωση επιφέρει ποινικές ευθύνες.
Αστυνομία και Εισαγγελέας διερευνούν την υπόθεση μέσα και από τις καταθέσεις όσων εμπλέκονται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας προσήλθε προκειμένου να καταθέσει και η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου.
Στο δεύτερο περιστατικό. μητέρα μαθητή της 1ης Γυμνασίου στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας αρνήθηκε τη χρήση μάσκας από το παιδί της και όταν ο Δ/ντης του σχολείου της είπε ότι το παιδί θα χάσει τη χρονιά εξαιτίας των απουσιών, η μητέρα απάντησε ότι θα προσλάβει καθηγητή για κατ΄οίκον διδασκαλία..

Share

Ένα σχόλιο

  1. Βασιλης Κοντοδημας says:

    Για τη δασκαλα απολυση. Για τη μητερα που στελνει το γιο της στο σχολειο χωρις μασκα με τσαμπουκα φαινεται πως εχει αποφασισει για την μελλοντικη επαγγελματικη αποκατασταση του γιου της. Επαγγελματιας κοινωνικος αγωνιστης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*