Δύο λογοτεχνικά βραβεία από την Αμφιλοχιώτισσα συγγραφέα Νένα Μπούρα

Δύο λογοτεχνικά βραβεία από την Αμφιλοχιώτισσα συγγραφέα Νένα Μπούρα

Η Νένα Μπούρα απέσπασε δυο λογοτεχνικά βραβεία σε διαγωνισμούς που ήταν αφιερωμένοι στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.
Συγκεκριμένα πήρε Α’ βραβείο παραμυθιού στον 11ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος) με το παραμύθι της « Ο γαϊδαράκος του Μεσολογγίου» καθώς και Α’ βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το 1821 του Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλη» και των Εκδόσεων Αποστακτήριο με το ποίημά της « Στην Εξοδίτισσα Μάνα».
Τους πρώτους μήνες του χρόνου απέσπασε επίσης βραβείο μουσικού στίχου σε διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ με θέμα τη «Γυναίκα», επαίνους για τα χαϊκού της ( ιαπωνική ποίηση) στους διαγωνισμούς των εκδόσεων Ανεμολόγιο και Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού΄ και τέλος έπαινο παραμυθιού στο διαγωνισμό των εκδόσεων Ηλιαχτίδα.
Η συγγραφέας Νένα Μπούρα έχει εκδώσει δύο βιβλία από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές («Είπαμε πολλά και σώνει», « Κει που λούζονταν Νεράιδες» ) τα οποία είχαν παρουσιαστεί στην γενέτειρα της, την Αμφιλοχία. Ασχολείται με το λαϊκό παραμύθι και είναι αφηγήτρια στην ομάδα παραμυθιού «Παραμυθοκλωστή» .

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*