Δραματικές στιγμές στη “Χαλυβουργική”

Δραματικές στιγμές στη “Χαλυβουργική”

Συνεχίζεται η κρίση στη “Χαλυβουργική” με στελέχη της επιχείρησης να ανακοινώνουν πρόγραμμα διαθεσιμότητας. Είχαν προηγηθεί απολύσεις και περικοπές
Σε διαθεσιμότητα 200 από τους 263 εργαζόμενους
Την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο σύνολο του προσωπικού της παραγωγής (200 άτομα) σε σύνολο 263 εργαζομένων από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 31 Μαρτίου 2014, ανακοίνωσε η διοίκηση της Χαλυβουργικής ΑΕ στην Ελευσίνα.
Διατηρεί σε απασχόληση μόνο την εμπορία σιδήρου και την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Ας σημειωθεί ότι για το διάστημα αυτό η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει το 50% του μισθού των διαθέσιμων, ενώ το υπόλοιπο θα συμπληρώνεται από τον ΟΑΕΔ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία, αδυνατώντας να αντιπαρέλθει του δύσκολου οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, του αυξημένου ενεργειακού κόστους και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην εγχώρια αγορά, θέτει σε διαθεσιμότητα έξι εβδομάδων τους εργαζομένους της.
Όπως τονίζει η επιχείρηση, μετά από έξι χρόνια συνεχούς κρίσης, η Χαλυβουργική θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους της, έχοντας ως στόχο τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της λειτουργία της, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, της μειωμένης εξαγωγικής δραστηριότητας και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το μέτρο της διαθεσιμότητας, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει “αδιάφορη”.
Απευθύνουν μάλιστα έκκληση στον υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του και ζητούν συνάντηση μαζί του.
Η ανακοίνωση της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου”
”Η Διοίκηση της Χαλυβουργικής Α.Ε. στην Ελευσίνα ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο σύνολο του προσωπικού της παραγωγής (200 άτομα) σε σύνολο 263 εργαζομένων από τις 17/2/2014 έως τις 31/3/2014. Διατηρεί σε απασχόληση μόνο την εμπορία σιδήρου και την φύλαξη των εγκαταστάσεων.
Η εργοδοσία της Χαλυβουργικής, δυστυχώς χρησιμοποιεί και πάλι, όπως και το 2013, ως καύσιμη ύλη την κινητήρια δύναμη της παραγωγής, τους εργαζόμενους χαλυβουργούς, ασκώντας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, πίεση στην Κυβέρνηση για επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αφορά το κόστος της ενέργειας.
Για άλλη μια φορά οι εργοδότες Βιομήχανοι επιχειρούν, με λαθεμένες και σπασμωδικές κινήσεις που καταγγέλλουμε, να μετακυλήσουν στους βιομηχανικούς εργάτες τις συνέπειες της κρίσης και την αδιαφορία της άτολμης κυβέρνησης να εφαρμόσει ότι δηλ. νομοθετεί, συγκεκριμένα το Ν.4231/1-11-2013 (σχετικά με τη διακοψιμότητα).
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια, πριν τρεις μήνες, ψήφισε. Καλούμε τον υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του. ΄Εως σήμερα ,αδιαφορεί προκλητικά, παρά τις εκκλήσεις μας για στήριξη της καταρρέουσας Βιομηχανίας της χώρας, της τρίτης μεγαλύτερης εξαγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας. Ζητούμε άμεση συνάντηση για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.
Να προκαλέσει επίσης ο Υπουργός, εντός των επόμενων ημερών, τριμερή συνάντηση με εργοδότες, εκπροσώπους εργαζομένων, και του ιδίου, για αποτροπή του εφιαλτικού μέτρου της διαθεσιμότητας. Τέλος, καλούμε την Διοίκηση της Χαλυβουργικής να ανακαλέσει άμεσα τις διαθεσιμότητες και στα πλαίσια της έως σήμερα υπεύθυνης στάσης των εργαζομένων, να επικρατήσει η κοινή λογική και ο διάλογος. Δεν είναι δυνατόν τα θύματα και πάλι να είναι οι εργάτες. Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για κάθε νόμιμη – αγωνιστική αντίδραση”.

πηγή:news247

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*