Δράση του Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δράση του Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Τις τελευταίες εβδομάδες, ανησυχία μας προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με την εξελισσόμενη πανδημία λόγω του κορωνοϊού. Γνωρίζαμε καλά την κατάσταση του συστήματος υγείας και πριν την πανδημία. Εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) για τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, αναλώσιμα και νοσηλευτικό προσωπικό, ελλείψεις που σχετίζονται με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, που ως κέντρο τους έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών του ιδιωτικού τομέα υγείας αφ’ ενός, και την αποστέωση του δημόσιου συστήματος υγείας αφ’ ετέρου. Κανείς πλέον δεν μπορεί να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες για την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας
στη χώρας μας.
Και, σαν αυτά να ήταν λίγα, μόλις πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση αποφάσισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να “αξιοποιήσει πιο ενεργά” τις δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δομές που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν κληθεί να αυτοσχεδιάσουν ξεγυμνωμένες από προσωπικό και εξοπλισμό όταν, μόνο στα χρόνια των μνημονίων, είχαν απολυθεί 2.800 γιατροί! Κανείς, επομένως, να μην ξεγελαστεί από την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης που αποσκοπεί να κρύψει τις τεράστιες κρατικές ευθύνες. Δεν αρνούμαστε την ατομική ευθύνη. Όμως, αυτή εμπεδώνεται όταν το κράτος αναλαμβάνει τη δική του πρωταρχική ευθύνη.
Σήμερα, 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, δεν κάνουμς πίσω από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας για υγεία καθολική, δημόσια και δωρεάν.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, που δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της ΟΕΝΓΕ και απαιτούμε την ικανοποίησή τους:
• Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και, σ’ αυτό το πλαίσιο, μόνιμη και σταθερή λειτουργία του αγροτικού μας ιατρείου.
• Προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού
• Επίταξη άνευ όρων κλινικών, κλινών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας
• Μέσα ατομικής προστασίας σε σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.
ΠΡΟΧΟΡΑΜΕ ΣΕ:
Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Share

Ένα σχόλιο

  1. Κατσουδας Φώτης says:

    Ποτέ πια λάθη στο μέλλον !!
    Προστατεύουμε το σύστημα υγείας και το αναβαθμίζουμε διαρκώς !!!
    Μπράβο στο σύλλογο σας!!
    Συγχαρητήρια και κουράγιο σε όλο το υγειονομικό προσωπικό !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*