Διάκριση του ΔΙΕΚ Πάτρας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών

Διάκριση του ΔΙΕΚ Πάτρας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών

Το ΔΙΕΚ Πάτρας διακρίθηκε με το έργο του «HowtoAgruinousingArduino» κατά την αξιολόγηση των έργων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2019-2020. Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Κατσώνης Νικόλαος συγχαίρει τον Υπεύθυνο υλοποίησης του project υποδιευθυντή Α’ κ. Γιωτόπουλο Γεώργιο, ο οποίος σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κ. Νικολόπουλο Ανδρέα και την ομάδα Arduino του ΔΙΕΚ, έφεραν εις πέρας και με διάκριση αυτό το εγχείρημα, καθώς στην κατηγορία των ΔΙΕΚ κατέλαβε την 1η θέση.

Η ομάδα Arduino αποτελείται από τους σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ» :
Project Manager Assistant /Team Leader :κ. ΠόθοςΙωάννης
Active Team Members :κ. ΧαλβατζόπουλοςΑντρέας
Participants : Petrov Daniel, ΆκουροςΝίκος, ΖέκαςΧριστόφορος, ΚιουρήςΚωνσταντίνος, ΚομηνάτοςΤιμόθεος, ΣκαρναβήΈφη, ΤσαφώνιαΠερσεφόνη, Τσιχλιάδανάη, ΧατίγιαΜαριμάρα, ΧριστόπουλοςΑνδρέας, ΧριστοπούλουΜαρία.

Λίγα λόγια για το πρότζεκτ μας.
Τι είναι το Agruino;Το Agruinoείναι μια κινητή πλατφόρμα Arduino εφοδιασμένη με αισθητήρες που κινείται στον υποδεδειγμένο χώρο και παίρνει μετρήσεις Θερμοκρασίας, Υγρασίας ατμόσφαιρας και Υγρασίας Εδάφους. Οι μετρήσεις αυτές τυγχάνουνεπεξεργασίαςαπό τη φορητή πλατφόρμα και σε πρώτο στάδιο – εφόσον κρίνεται απαραίτητο – ενημερώνει για την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του αυτόματου ποτίσματος ένα υπάρχει ξηρασία ή ενεργοποιεί τηνυδρονέφωση εφόσον πρόκειται να επικρατήσουν συνθήκες δημιουργίας παγετού. Η πλατφόρμα όταν δεν παίρνει μετρήσεις θα βρίσκεται προστατευμένη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από καιρικά φαινόμενα (π.χ. καταιγίδες, πλημμύρες) και οι αισθητήρες θα έχουν αυξημένη διάρκεια ζωής (μικρότερο κόστος).

(Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Οργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού).

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιώνhttps://openedtech.ellak.gr/ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2019-2020.
Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.
Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν κάτω από αντίξοες συνθήκες στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνωαπό 2000 μαθητές και 260 εκπαιδευτικοί με243 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώραςκαι σε 205 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους.
Στοhttps://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.
Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά. Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίησή της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό. Ιδιαιτέρως να αναγνωρίσει τη δημιουργικότητά τους, αλλά και την συμβολή τους στο να δημιουργηθεί μια ευρύτερη ανοιχτή κοινότητα με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση, το ΕΔΥΤΕ, την Περιφέρεια Κρήτης, τοITYE Διόφαντος και όλους τουςΠεριφερειακούς χορηγούς του Διαγωνισμού, που με την οικονομική τους συμβολή, χορηγήθηκε δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός ανοιχτών τεχνολογιών σε πάνω από 190 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Share

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*